Svet
24368 ogledov

Poročilo: Putinu zaradi ljubice počil film

Alina Kabajeva Profimedia
"Preklinjal je in kričal, mislili smo, da bo doživel srčni napad."

Raziskovalna skupina Proekt je v zadnjih dneh svetu razkril kar nekaj podrobnosti iz zelo skrivnostnega zasebnega življenja ruskega predsednika Vladimirja Putina in njegove spremljevalke Aline Kabajeve, nekdanje ritmične gimnastičarke. Z njo naj bi imel več otrok, a število ni znano.

Putin ljubosumno varuje zasebnost in dolgo časa ni bilo znano niti, da je sploh v vezi s Kabajevo. Ko je leta 2008 to kot prvi objavil medij Moskovski list, so ga čez nekaj ur že ukinili.

Proekt je na kanalu Telegrama pred dnevi objavil zapleten krog posesti in nastanitev, ki so na voljo Kabajevi. Sama naj bi živela na več kot 100 milijonov evrov vredni posesti, veliki 28 hektarjev. Leži v mestu Valdaj v oblasti Novgorod, okoli 400 kilometrov severno od Moskve. Posest je hkrati okoli 160 kilometrov oddaljeno od ene od Putinovih predsedniških rezidenc.

Kabajeva lahko uživa v velikem luksuzu, med drugim tam ne manjka plavalni bazen, kinodvorana, lastni heliodrom ...

Alina Kabajeva | Avtor: Profimedia Alina Kabajeva (v sredini) z veliko broško "Z" novembra lani. Profimedia

Pri Proektu so Kabajevo označili za neuradno kraljico Rusije in jo primerjali s srednjeveško vladarico s podrejenimi vazali. Z imeni so navedli tudi krog Putinovih ljudi, ki skrbijo za udobje in potrebe njegove konkubine. Tako so razkrili tudi lastništva luksuznih apartmajev v letovišču Soči, ki so lastniško pisana na ljudi iz ožjega družinskega kroga, vključno z njeno babico in Putinovim nečakom. Pri Proektu so se dokopali tudi do fotografij notranjosti.

"Na robu infarkta"

Zaradi novih razkritij naj bi Putin dobesedno ponorel. Proekt je objavil, da je ruski predsednik preklinjal uslužbence svoje tajne službe in kričal nanje, saj jih je okrivil za curljanje informacij. Poleg tega naj bi se sprl v Kabajevo, saj da njeni prijatelji "na vsakem vogalu govorijo stvari, ki jih poznajo ali pa tudi ne."

Proekt je še zapisal, da naj bi Putin zatrjeval, da so podatki o rezidenci ljubice prišli v javnost prav iz kroga njenih prijateljev. Prisotni še nikoli niso videli Putina tako besnega. "To ni bilo daleč od srčnega infarkta," so še zapisali menda dobro obveščeni avtorji Proekta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 38
  • sandi76 09:33 05.marec 2023.

    Infarkt ga bo zadel že brez težav s svojo ljubico.

  • Stane Adamič 21:34 04.marec 2023.

    Rusi so vedno v zgodovini prinesli samo smrt, bedo, revščino.... NIKOLI nič dobrega.

  • Kmodri 19:25 04.marec 2023.

    Učni del se je pričel obitavno, nadaljevanje žal ne!