Svet
49 ogledov

"Pošastna mama" na svobodi

Casey Anthony
1/6
EPA
Casey Anthony, ki so ji sodili zaradi umora dveletne hčerke, a jo je sodišče spoznalo za nedolžno, je stopila na svobodo.

Nekaj minut po polnoči po lokalnem času je zapustila zapor na Floridi. Pričakala jo je tristoglava množica, ki je od sobotnega popoldneva čakala omenjeni trenutek. Številni so poskušali zapreti pot avtomobilu, s katerim se je odpeljala, a jim je policija to preprečila. "Tukaj smo za Caylee (umrlo hčerko, op. a.) in od javnosti pričakujemo, da bo bojkotirala vse, kar bo naredila Casey ali člani njene družine," je dejala 54-letna Lori Richards.

Njeni nasprotniki so prišli opremljeni s transparenti in glasno izražali svoje nasprotovanje odločitvi porote. Slednja je 25-letnico spoznala za nedolžno. Osumljena je bila, da je leta 2008 zadušila svojo hčer in njene ostanke zakopala v gozdu nedaleč od družinske hiše.

Neposrednih dokazov ni bilo

Obtožnica je Casey Anthony bremenila naklepnega umora, zlorabe otroka in uboja v oteževalnih okoliščinah ter štirih točk laganja policiji. Zgodbo o tem, kaj naj bi se zgodilo njeni hčerki, je namreč neprestano spreminjala.

Tožilstvo ni imelo neposrednih dokazov, da je Anthonyjeva zagrešila zločin. Obramba je trdila, da se je otrok po nesreči utopil, kar je družina želela prikriti. Med drugim so odgovornost za dekličino smrt prevalili tudi na dekličinega dedka in strica.

Grozijo ji

Razsodba porote je presenetila mnoge in povzročila besen odziv javnosti. Samo na dan razsodbe so njeni odvetniki prejeli sedem groženj, uperjenih proti Casey. Ameriški mediji so poročali tudi o incidentu, ko je neznanec napadel neko žensko, ker je bila podobna Casey Anthony.

Komentarjev 1
  • Mio Mondo 10:53 17.julij 2011.

    čez noč jo bo zmankalo...