Svet
8 ogledov

Posnetki trenutka, ko se je razstrelila

Hasna Ait Boulahcen Reševalni pas/Twitter
V nizu posnetkov, ki svetovni splet preplavljajo po petkovih terorističnih napadih na Pariz, je bil včeraj na Youtubu dodan tudi posnetek razstrelitve prve ženske samomorilske napadalke na evropskih tleh. Danes se je pojavil še eden.

Tekom sredine policijske akcije v predmestju Pariza St. Denis, v okviru katere je bil ubit tako imenovani arhitekt terorističnih napadov Abdelhamid Abaaoud, se je v obkoljenem stanovanju razstrelila njegova sorodnica, 26-letna Hasna Aitbulahsen.

Na posnetku, ki so ga včeraj dodali na Youtube, se slišijo njene zadnje besede, ki jih je namenila policistom: “On ni moj fant!” Pred tem naj bi jo namreč eden izmed pogajalcev vprašal, kje je njen fant. Čez nekaj trenutkov se sliši le še pok eksploziva. Očividci policijske akcije v pariškem predmestju za francoske medije navajajo, da se je pred eksplozijo 26-letnica pojavila pri oknu obleganega stanovanja in kričala: "Pomagajte mi! Na pomoč!"

Opozarjamo na vznemirjujoče posnetke:

Danes mediji poročajo, da se je policija z njo pogajala do trenutka, ko se je odločila za razstrelitev. Eksplozija je bila tako silovita, da je dele telesa vseh žrtev v stanovanju dobesedno razcefralo. Zaradi tega so imele oblasti tudi precej teža pri identifikaciji žrtev. 

26-letnica naj bi bila po navedbah njenih nekdanjih sosedov povsem normalna mlada ženska, ki se je rada oblačila v jeans, lase naj bi si barvala na blond, v mošeje ni zahajala, raje se je zabavala z vrstniki ter pritem tudi pila alkohol in kadila.

Danes se je na spletu pojavil še en posnetek sredine drame v pariškem predmestju: 

PREBERITE TUDI:

Policija je komaj včeraj potrdila identiteto vodje petkovih napadov v Parizu, Abdelhamida Abaaouda; njegovo identiteto so potrdili na podlagi prstnih odtisov. Njegovo telo je bilo povsem prestreljeno in iznakaženo tudi zaradi posledic eksplozije, ki jo je sprožila njegova sorodnica. CNN je včeraj objavil pogovor z odvetnico njegovega očeta Nathalie Gallant. Po njenih besedah oče napadalca po njegovi smrti čuti olajšanje. Hudo mu je, vendar čuti olajšanje.

Abdelhamid Abaaoud | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Omar Abaaoud živi v Maroku; Gallantova je povedala, da je prepričan, da je bil njegov sin psihopat in utelešenje hudiča. Kot je znano, je bil Abdelhamid Abaaoud arhitekt napadov v Parizu; pred tem se je boril v Siriji, kamor je pripotoval iz Belgije. V Evropo se je uspel vrniti neopaženo, preiskovalci ga povezujejo z več terorističnimi napadi v zadnjih dveh letih širom Evrope. 

PREBERITE TUDI:

Našli še eno truplo

Kot je danes potrdilo francosko tožilstvo, so bili v policijski akciji v sredo v predmestju Pariza ubiti trije ljudje. Medtem ko so Omarja Abaaouda že identificirali, postopek identifikacije dveh oseb še traja. Pred tem je bilo rečeno, da sta bili v napadu dve žrtvi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • milek 13:14 26.november 2015.

    prišepnil ji je sam Alah.

  • Papaja Popi 08:50 24.november 2015.

    Od samomorilskega terorista, ki si opaše pas z razstrelivom , običajno ostane cela le glava!Včasih kaj več!Če ga hočeš ustaviti, moraš streljati v glavo! Če imaš z čim streljati.!

  • mph 00:38 23.november 2015.

    Če sebe, toliko bolje, bolj me moti tisto o drugih.