Svet
4620 ogledov

Potnikom nenadoma začela teči kri

Letalo Ryanair EPA/STEPHANIE LECOCQ
Podrobnosti dramatičnega leta do Zadra.

"Najverjetneje so popustila ena izmed vrat letala, zaradi česar je prišlo do padca pritiska na letalu. To je izredno nevarna situacija, vendar posadka letala je hitro, predvsem pa ustrezno reagirala in v nekaj minutah spustila letalo do višine, na kateri lahko potniki normalno dihajo," je za hrvaški Jutarnji list težave na letalu družbe Ryanair iz Dublina do Zadra pojasnil Josip Milošević, preiskovalec letalskih nesreč.

Zaradi težav je moralo letalo zasilno pristati pri Frankfurtu.

Letalo Ryanair Let v Zadar Svet Drama. Kar 30 jih je imelo težave.

Na letalu je bilo 189 potnikov, 33 jih je prosilo za zdravniško pomoč. Odpeljali so jih v bolnišnico. Skoraj vsi so se pritoževali zaradi bolečin v ušesih, nekaterim je iz ušes lila kri. Na letalu je bilo med drugim veliko število Hrvatov, ki so domov potovali spremljati finale svetovnega nogometnega prvenstva.

Na Twitterju so zaokrožila nezadovoljna sporočila potnikov, ki so se pritoževali nad odnosom Ryanaira. "Po uri in pol čakanja smo dobili bon za deset evrov, nismo imeli dostopa do wifi-ja, niso nam ponudili hotelske namestitve niti nas obveščali o zdravstvenem stanju naših najbližjih," so se vrstile pritožbe.

Odgovor Ryanaira se je glasil, da so poskušali zagotoviti hotelske namestitve, a da enostavno ni bilo prostih mest.

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je potrdil, da bodo na njihovih le Svet Prtljagi na Ryanairu: Kdor ne bo doplačal, bo lahko na krov vzel le majhen kos prtljage Ryanair Ryanair Svet Potnik na letalu znorel, odprl zasilni izhod in odkorakal na krilo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.