Svet
18490 ogledov

Potrjeno: truplo pripada dekletu, ki ni želelo dogovorjene poroke

Saman Abbas
1/3
Profimedia
Februarja se začenja sojenje petim družinskim članom mlade Saman.

Truplo, ki so ga v italijanski Novellari našli 18. novembra, pripada Pakistanki Saman Abbas. Prepoznali so jo s pomočjo fotografij, videoposnetkov in zobovja. Dekle je umrlo v noči na 30. april leta 2021. Truplo pa so v plitvem grobu v zapuščeni stavbi blizu družinske hiše našli več kot leto in pol zatem. 

Kot so za javnost sporočili odvetniki, ima truplo zlomljeno kost v sprednjem delu vratu, kar podpira hipotezo, da je bilo dekle zadavljeno. Kljub temu čaka tožilstvo podatke, ali je zlom nastal pred ali po smrti punce. 

Saman Abbas  umor | Avtor: Epa Epa

Prek svojega twitter profila se je včeraj oglasila tudi italijanska premierka Giorgia Meloni: "Na žalost ni več dvomov, Saman Abbas je bila umorjen. Truplo, najdeno v Novellari, pripada 18-letni Pakistanki. Februarja se bo začelo sojenje njeni družini. Pravici za mlado žensko, ki je želela svobodno živeti, mora biti zadoščeno."

Saman Abbas  umor | Avtor: Epa Epa

Saman Abbas | Avtor: Profimedia Profimedia
Zakaj je umrla mlada Saman?

Po rekonstrukciji dogodkov s strani preiskovalcev, se je Saman Abbas uprla dogovorjeni poroki. V Italiji živeče dekle, pakistanskih korenin, bi se moralo po prepričanju njene družine poročiti z veliko starejšim moškim, ki je živel v Pakistanu. Saman je imela v Italiji fanta, ki ima prav tako pakistanske korenine. Prav njemu je povedala, da si dogovorjene poroke ne želi, zato je tudi zbežala od doma in dobila namestitev v zavetišču. Kmalu pa se je prostovoljno vrnila nazaj k družini, saj so jo prek SMS sporočil rotili, naj se vrne domov. Zatem je dekle izginilo, za njo so se izgubile vse sledi, njena starša sta kmalu zatem pobegnila v Pakistan. 

Spodnja fotografija prikazuje videoposnetek, kjer so kamere ujele strica in dva bratranca dekleta na noč umora. Na posnetku se zdi, da trije osumljenci hodijo z lopatami, palico in modro vrečko. Po hipotezi preiskovalcev so bili namenjeni izkopati grob za umorjeno dekle. 

Saman Abbas  umor | Avtor: Epa Epa

Dogovorjene poroke so še vedno običaj med številnimi konservativnimi Pakistanci, vsako leto je veliko žensk žrtev tako imenovanih "umorov iz časti", ki jih izvajajo možje ali sorodniki kot kazen za domnevno prešuštvo ali drugo nezakonito spolno vedenje.

Italijanska policija - fotografija je simbolična Tragičen konec Svet Smrt učiteljice: ubila jo je mladoletna hči Italijanska policija Bizarno Svet Z bivšim možem ubila 28-letnega novega partnerja
Komentarjev 1
  • robi2107 03:20 06.januar 2023.

    Naj jim da pravosodje vedeti, da naj svoje pakijevske navade pustijo doma, če rinejo v Evropo. Nihče jim ne brani vere in kulture, zakone bodo pa upoštevali evropske, ne šarijatske. V poduk vsem njom podobnim naj jim nabijejo max možno ...prikaži več kazem brez možnosti predčasnega odpusta.