Svet
42 ogledov

Poziv Severni Koreji, da izpusti ameriškega študenta

Otto Frederick Warmbier Profimedias
Združene države Amerike so pozvale Severno Korejo, da pomilosti ameriškega študenta, ki je obsojen na 15 let prisilnega fizičnega dela, ker je skušel ukrasti propagandni material iz svojega hotela v Pjongjangu.

Otto Frederick Warmbier, 21-letni ameriški študent univerze v Vriginiji, je bil prijet zaradi "neprijateljskega dejanja zoper Demokratično Narodno Republiko Korejo," je že včeraj objavila severnokorejska tiskovna agencija.

"Obsodba je pretirano stroga za dejanje, ki naj bi ga storil ameriški študent," je primer pokomentiral predstavnik State Departmenta Mark Toner in hkrati Američane pozval, naj ne potujejo v Severno Korejo. 21-letni študent je le eden od treh za podobna dejanja prijetih Američanov.

Prosil je za pomilostitev

Obsojeni študent, ki je pred kamerami jokal in prosil pomilostitev za svoj "zločin", ki ga je organizacija za človekove pravice Human Rights Watch primerjala z majhnim šolskim incidentom ter ocenila, da je žaljiva in šokantna.

Medtem so Združene države Amerike danes uveljavile ostrejše sankcije proti Severni Koreji. Za te sankcije so se v Združenih narodih dogovorili v začetku marca, potem ko je Pjongjang 6. januarja izvedel jedrski test in nato mesec dni kasneje še izstrelil balistično raketo.

Komentarjev 12
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:30 18.marec 2016.

    Lahko da sem spregledal ampak mislim da prej ni pisal da je 21 let star.

  • Janez_53 09:35 18.marec 2016.

    Kako malo je potrebno, da se spremeniš iz prepotentnega razvajenega frajerja v jokajočega nebogljenca! Če bi se obnašal, kot se spodobi, bi bil sedaj na varnem v maminem naročju! Nekako bi še razumel, če bi bil to petnajstletni mulc, ne pa odrasel človek!

  • Papaja Popi 09:13 18.marec 2016.

    Vsakdo mora spoštovati običaje države v kateri potuje ali prebiva.Šale , ki si jih lahko privoščiš doma, so drugje lahko žalitev.Nekje te zaprejo , če vržeš žvečilko na cesto ali cigaretni ogorek.Tako bi tudi emigranti, ki prihajajo ...prikaži več morali spoštovati naše običaje.