Slovenija
45 ogledov

"Pravkar smo zapustili mesto, srečujemo nove in nove rešilce"

upokojenci N. S.
Skupina 48-ih upokojencev, ki so na vabilo pisarne evropskega poslanca Iva Vajgla na ekskuziji v Bruslju, je zapustila Bruselj, nam je sporočila Nina Stankovič, ki je z njimi.

Skupina upokojencev bi si morala danes ogledati stavbo in delo v Evropskem parlamentu, vendar so po eksplozijah na podzemni železnici, ki so odjeknile v neposredni bližini evropskih inštitucij in tudi Evropskega parlamenta, dobili sporočilo, da obisk ne bo mogoč. Evropske inštutucije so namreč zaradi napadov zaprte, vstopajo lahko le zaposleni. 

Eksplozija v Bruslju | Avtor: EPA EPA

"Naša skupina je pravkar uspela zapustiti mesto, kjer se dogaja prometni kolaps, zgornji plato mesta in EU četrt je praktično prometno blokirana," razlaga Stankovičeva. "Na avtocesti srečujemo rešilce, ki hitijo v mesto, policijo, gasilce, vidimo helikopterje."

Skupino, ki je zdaj na poti v Maastricht in nato v Koeln, je zjutraj v hotelu obiskal poslanec Ivo Vajgl. "Ivo se je nekako prebil do nasega hotela, da je obiskal skupino iz Novega mesta," pravi Stankovičeva, ki dodaja, da v skupini ni bilo nobene panike. Skupina je v Bruselj pripotovala z avtobusom, tako se bodo tudi vrnili. 

upokojenci | Avtor: N. S. N. S.

Preberite še: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.