Svet
2988 ogledov

Preden so ga obvladali, napadel na dveh plažah

Napad v Hurgadi Profiemdia
Egiptovske oblasti so potrdile smrt dveh nemških državljank v napadu v Hurgadi.

V napadu v egiptovskem obmorskem letovišču Hurgada sta v petek umrli dve nemški državljanki, je potrdila egiptovska državna informacijska služba SIS. Zaenkrat vse kaže, da sta ženski v mestu živeli in delali, vendar mora to še potrditi nadaljnja preiskava, navajajo nemški mediji.

Po navedbah znanca žrtev, na katere se sklicuje nemška tiskovna agencija dpa, naj bi v Hurgadi zabodeni in ubiti Nemki živeli že dalj časa. Drugi znanec naj bi žrtvi po napadu tudi identificiral.

Nemško zunanje ministrstvo je potrdilo smrt nemških državljank in obsodilo napad. "Zdaj lahko z žalostjo potrdimo, da sta bili ženski, ki sta bili zabodeni in ubiti v egiptovskem letovišču, nemški državljanki," je sporočilo ministrstvo. "Najostreje obsojamo to strahopetno in nizkotno dejanje, ki se zdi usmerjeno proti dopustnikom, ki so zgolj želeli neobremenjeno in prijetno preživeti čas na morju," je dejal tiskovni predstavnik ministrstva.

Ranjene še štiri tuje državljanke

Identiteta poškodovanih medtem še ni jasna, dodaja nemški časnik Spiegel na svoji spletni strani. Ruska tiskovna agencija Interfax tako ob sklicevanju na konzulat poroča o eni ranjeni ruski državljanki. Češko zunanje ministrstvo je potrdilo, da je bila v napadu v nogo ranjena 36-letna češka turistka, ki pa ni v življenjski nevarnosti. Še dve turistki naj bi bili Armenki.

"Umaknite se, nočem Egipčanov"

Napadalec naj bi po poročanju medijev Nemki ubil in še dve ženski ranil na plaži hotela Zahabia, nato pa odplaval na sosednjo plažo in napadel še najmanj dve osebi v resortu Sunny Days El Palacio, preden so ga obvladali varnostniki in drugi gostje. Uradno so ga aretirali in ga zaslišujejo.

Motiv za dejanje še ni znan, navaja Spiegel. Po navedbah prič pa naj bi bil napadalec star okoli 20 let in je napadal izključno tujce. "Umaknite se, nočem Egipčanov," naj bi kričal med dejanjem. "Ne poznamo še njegovih motivov, lahko je bil nor ali vznemirjen - prezgodaj je, da bi karkoli rekli," je povedal uradnik egiptovskega notranjega ministrstva. 

Hurgada je priljubljeno letovišče, ki ga obiskujejo tuji turisti. Od 80. let prejšnjega stoletja je v nekdanji ribiški vasi zraslo več kot 250 hotelskih kompleksov. Trajno naj bi v mestu in bližnji okolici živelo več tisoč Nemcev.

Komentarjev 2
  • maresem 14:50 15.julij 2017.

    Nor ali vznemirjen, da je bil?! Ni važno kaj, metek v čelo in naj ga vzame alah.