Svet
12 ogledov

Preiskava zaradi pedofilije

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Belgijska policija preiskuje sedež vodstva tamkajšnje katoliške cerkve, potem ko je dobila prijavo, da so v primere pedofilije vpleteni tudi cerkveni uslužbenci.

Tožilstvo v Bruslju je potrdilo, da je zaradi sumov vpletenosti v pedofilske škandale policija danes pretresla dom in pisarno nedavno upokojenega belgijskega nadškofa Godfrieda Daneelsa. Tiskovni predstavnik tožilstva Jean-Marc Meilleur je povedal, da je preiskavo sprožilo "večje število prijav, ki se nanašajo na spolno zlorabo otrok znotraj cerkve".

Policija je iz pisarne nekdanjega nadškofa v mestu Mechlin kot tudi iz bližnje katedrale ves dan odnašala škatle in dokumente. Podrobnosti preiskave sicer še niso znane, vesti o njej pa prihajajo le dva meseca potem, ko je Roger Vangheluwe, škof z najdaljšim stažem v Belgiji, podal odstopno izjavo in priznanje, da je kriv spolnih zlorab otroka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.