Svet
3668 ogledov

Premier poziva politike, naj se odpovedo polovici plače

Kyriakos Mitsotakis Profimedia
Bodo sledili klicu?

Grški premier Kyriakos Mitsotakis je pozval člane vlade in poslance iz vrst svoje stranke Nova demokracija, naj se za dva meseca odpovedo polovici svoje plače ter jo namenijo v sklad za boj proti pandemiji covida-19. Predsednica države Katerina Sakelaropulu je v to že privolila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Kar zadeva grožnjo zdravju, smo vsi enaki," je danes poudaril grški premier in dodal, da mora v boju proti pandemiji vsak prispevati po svojih močeh. Ob tem se je zavzel, da bi bili politiki v prvih vrstah solidarnosti. Izrazil je še prepričanje, da bodo zgledu politikov Nove demokracije kmalu sledili še funkcionarji iz drugih grških strank.

Leva stranka Siriza je poudarila, da bi moralo biti za politike to obvezno, saj delavci, ki so izgubili pol plače, tudi niso imeli izbire,

V Grčiji, ki ima 11 milijonov prebivalcev, so doslej potrdili 1212 okužb z novim koronavirusom, 43 ljudi je umrlo.

Grška vlada je sprejela vrsto ukrepov za pomoč zdravstvenemu sistemu, podjetjem in zasebnemu sektorju, ki ga je prizadela pandemija covida-19. Ti ukrepi bodo državo stali okoli 6,8 milijarde evrov, kar je 3,5 odstotka njenega bruto družbenega proizvoda.

koronavirus COVID-19 Slovenija Zdravje Virus se je razširil v tri nove občine

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • kapibara1 06:31 01.april 2020.

    Ob branju naslova, ste ma pa scat peljal. - Takoj sem "zagledal" kahlonosca, kako je v dilemi ali je ali ne , se odpovadati/ donirati plačo..

  • astibo8020 23:47 31.marec 2020.

    Ne morš verjet, tako kot pri nas.

  • mercedesb 20:29 31.marec 2020.

    V Sloveniji?

Sorodne novice