Svet
48581 ogledov

Presenečenje v Srbiji: Vučić odstopil

Shod v podporo Vučiću Epa
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v nagovoru na množičnem shodu njegovih podpornikov v Beogradu dejal, da odstopa z mesta predsednika Srbske napredne stranke.

"To je zadnji večer, ko pred vami stojim kot predsednik Srbske napredne stranke. Jutri bo nekdo drug prevzel vodenje moje, vaše, naše Srbske napredne stranke, katere član bom ostal," je na shodu, ki se ga je v Beogradu kljub slabemu vremenu udeležilo več deset tisoč ljudi, poudaril srbski predsednik Aleksandar Vučić

"11 let sem zvesto in predano služil Srbiji. 11 let sem na čelu Srbske napredne stranke, stranke čudovitih domačinov, poštenih ljudi, ki so Srbijo pripeljali do tega, da bo država z največ tujimi investicijami, od 320 evrov do 740 povprečne plače. Povečali smo pokojnine, zmagovali smo na vseh volitvah. Premagali smo jih, ker nikoli niso imeli politike," je med drugim še dejal premočeni Vučić. 

A če se je komu zdelo, da odstop s predsednika stranke maje politično kariero Vučića v Srbiji, je slednji nasprotnikom dal jasno vedeti, da ne odhaja nikamor. "Hvala za vso ljubezen in podporo." Obenem je dodal, da se že na Vidov dan (28. junij) začne oblikovanje gibanja za ljudstvo in državo za ohranitev države v naslednjih dveh oz. treh kriznih letih.

Vučić je svoje privržence k udeležbi na današnjem shodu pozval po prvem množičnem protestu opozicije po dveh strelskih napadih v Srbiji, v katerih sta 13-letnik in 20-letnik v začetku maja ubila skupno 18 ljudi. Opozicijski protesti, na katerih so krivdo za stanje srbske družbe, ki je privedlo do strelskih napadov, pripisali vladi, so namreč zamajali Vučićevo dolgoletno vladavino. Nov protest opozicije bo predvidoma v soboto.

V današnjem govoru pred množico se je Vučić zbranim najprej zahvalil za udeležbo kljub dežju, nato pa jih je pozval k minuti molka za žrtve omenjenih strelskih napadov. Zatem je napovedal, da bo po shodu in v luči današnjih incidentov na Kosovu, kjer je v več občinah prišlo do nasilnih nemirov, potekala seja srbskega sveta za nacionalno varnost.

Komentarjev 12
  • kapljač 16:32 28.maj 2023.

    Pa ne da je vučič odstopil tudi iz tabornikov?🤣

  • Avatar MS
    MS 09:38 27.maj 2023.

    Lisjak je ta Vučić! Pod pritiskom množic je z odstopom iz mesta liderja stranke SNS množice deloma pomiril! Hkrati pa je dal jasno vedeti da oblastne vzvode ne namerava izpustiti iz svojih rok! In kot pravi moj prijatelj Ender Vučić ...prikaži večć je za svoj obstoj zmožen zakuhati tudi oborožen spopad z Kosovarji! Take so metode zagrizenih vlastodršcev kot je to bil nekoč Milošević in kot sta danes Putin in Lukašenko!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:49 27.maj 2023.

    Bedast naslov !