Svet
4118 ogledov

Preiskava zaradi Nutelle

Nutella pretep Youtube
Kaos in pretepe zaradi znižanja cen Nutelle preiskujejo oblasti.

Kot smo že poročali, potem ko je francoska trgovska veriga Intermarche prejšnji teden znižala ceno 950-gramske Nutelle z običajnih 4,70 evra na 1,41 evra, je to povzročilo kaos v njihovih trgovinah, v nekaterih so se kupci celo stepli zato, da bi si zagotovili čim več kozarcev čokoladnega namaza.

Nutella Noro Svet Stepli so se za Nutello

Francoske oblasti so po tem primeru uvedle preiskavo; Uprava za zaščito kupcev in konkurenčnosti, ki deluje v okviru francoskega gospodarskega ministrstva, je potrdila, da preiskuje, ali je bila izredna ponudba v trgovinah Intermarcheja v skladu s pravili.

Očividci incidentov so za francoske medije povedali, da so se ljudje obnašali "kot živali". Ženske so si dobesedno cukale lase, ena starejša gospa je s kozarcem Nutelle dobila udarec po glavi, druga je imela porezane roke.

Eden izmed zaposlenih je povedal, da so iznajdljivejši kupci večer prej po trgovini skrivali Nutello v razne skrite kotičke, da jih ne bi odkrili drugi kupci.

Omejitev takšnih akcij

Francoski kmetijski minister Stephane Travert naj bi danes predstavil načrt zakona, ki bi takšne akcije zajezil. Francoski pridelovalci se pritožujejo, da velike trgovske verige lahko kupcem ponudijo takšne akcije, ker dobavitelje silijo v pogoje, ki dobesedno ogrožajo njihov obstoj.

Proizvajalec Nutelle, italijanski Ferrero, se je od znižanja cen v francoski verigi ogradil, poudarili so le, da so odločitev o tem sprejeli trgovci sami.

Nutella Potrošniki norijo Zdravje Spremenili recepturo za Nutello

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2