Zdravje
3344 ogledov

Spremenili recepturo za Nutello

Nutella Profimedias
Spremembe v sestavinah; bo sledil bojkot Nutelle?
AMZS spa Avto 30 bralcev skupaj z AMZS vabimo na ekskluzivni dogodek

Številni ljubitelji čokoladno-lešnikovega namaza Nutella so ogorčeni zaradi odkritja, da popularni namaz po novem vsebuje več sladkorja in maščob ter manj lešnikov in kakava, poročajo tuji portali. Nekateri celo napovedujejo blokado tega Ferrerovega proizvoda.

Več mleka manj kakava

Nemška organizacija za zaščito potrošnikov je na podlagi analize izdelka ugotovila, da namaz vsebuje 8,7 odstotka posnetega mleka v prahu, pred spremenjeno recepturo pa je bilo v izdelku 7,5 odstotka posnetega mleka v prahu."Ker je barva Nutelle postala svetlejša, predvidevamo, da je na račun večje količine mleka v prahu manj kakava," pravijo v potrošniški organizaciji in dodajajo, da Ferreru ni treba razkriti količine kakava v namazu.

Izčrpni recept za Nutello je, kakor na primer pri Coca Coli, skrivnost proizvajalca.

Nutella Jo boste kupovali? Magazin To je v namazu Nutella

Še več sladkorja

Nemška potrošniška organizacija prav tako ugotavlja, da je v Nutteli še več sladkorja kot doslej. Količino sladkorja naj bi tako iz 55,9 odstotka zvišali na 56,3 odstotka.

Italijanski Ferrero Rocher je potrdil, da so recept Nutelle nekoliko spremenili, vendar naj bi šlo za minimalne sprembe, ki so pri tovrstnih znamkah pogoste. Ferrero v Nutelli ohranja sporno palmovo olje kot eno glavnih sestavin. Evropski parlament si namreč prizadeva za prepoved uporabe palmovega olja, kar naj bi omejilo krčenje južnoazijskih gozdnih površin za to vrsto pridelovanja in naj bi pomagalo v boju proti debelosti.

nutella kancerogeno Svet Strokovnjaki: Nutella povzroča raka, Ferrero odgovarja

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.