Svet
2097 ogledov

Pretresena mati terorista: Želel je, da mu skuham najljubšo jed

Teroristični napad v Streathamu, London
1/15
Epa
Za teroristični napad in sinovo smrt je izvedela preko medijev.

Britanski MailOnline je stopil v stik z mamo 20-letnega terorista Sudesha Ammana, ki ga je policija v nedeljo ustrelila na londonskih ulicah, potem ko je izvedel teroristični napad, v katerem je z nožem ranil več ljudi. 

Tako za teroristični napad kot njegovo smrt je 41-letna Haleema Khan izvedela iz medijev. V solzah je povedala, da je bil njen sin "ljubek deček", ki se je radikaliziral v zaporu HMP Belmarsh.

Londonska policija Scotland yard AFP Potrjeno Svet Video: Teroristični napad v Londonu

Teroristični napad v Streathamu, London | Avtor: Epa Epa

Do decembra 2018, ko je bil zaprt zaradi terorističnih aktivnosti, je živel skupaj z mamo in petimi mlajšimi brati v Harrowu v Londonu. "Ni bil niti zelo vdan musliman, radikaliziral se je v zaporu," je 41-letnica povedala o svojem 20 letnem sinu. "V to (podpiranje terorizma) se je zapletel preko interneta, a ko je odšel v zapor, se je nekaj zgodilo z njim."

Povedala je, da ga je, odkar je prišel z zapora, videla dvakrat na teden v hostlu v Streathamu v Južnem Londonu, nazadnje pretekli četrtek, ko mu je odnesla hrano. Ob tem niti z besedico ni omenil, da namerava izvesti teroristični napad. "Redno sem mu prinašala hrano in v četrtek sem ga vprašala, kaj bi rad. Rekel je: 'Mama, zelo rad bi ovčji biriyani (jed z rižem).' Skuhala sem in mu ga prinesla."

Teroristični napad v Streathamu, London | Avtor: Epa Epa

 Ammanovi starši prihajajo iz Šrilanke, kjer se trenutno nahaja tudi njegov oče Faraz Khan. 

Khanova je za sinovo smrt izvedel iz medijev: "Izvedela sem, da se nekaj dogaja v Streathamu in zaskrbelo me je. Nato sem videla, kaj se dogaja. Kmalu je bilo njegovo ime objavljeno na televiziji. Policija je do mene prišla včeraj in mi osebno povedala."

Še vedno ne more verjeti, da se je to zgodilo. "Bil je ljubek deček, zelo sva si bila blizu," je dejala Khanova. Preden se je radikaliziral, je imel dekle in je rad igral košarko.

Mama si sedaj prizadeva pridobiti sinovo truplo, da bi ga lahko pokopala. Družinski viri so za MailOnline povedali, da se ne strinja z njegovo ideologijo in je zgrožena nad tem, kar je storil, a je njegova mama in je izgubila otroka: "V olajšanje ji je, da ni nikogar ubil."

Teroristični napad v Streathamu, London | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • anton55 15:15 03.februar 2020.

    Ne razumem to muslimansko sovraštvo do nas zaradi križarskih pohodov,kaj bi mi potem morali narediti zaradi skoraj 200 let turške agresije na naših tleh.

  • Avatar Leon
    Leon 14:28 03.februar 2020.

    Terorizem je posledica razpada pravne države ,kar si izkoristili verski polit komisarji nekoč in danes ! Nekoč so posamezniki iz obupa storili samomor z obešanjem ,danes pa popeljejo še nekaj gostov seboj. Žal ne tistih ,ki bi jih morali !