Svet
23 ogledov

Preživela zahvaljujoč filmu Cameron Diaz

Cameron Diaz Žurnal24 main
Sedemnajstletnici so diagnosticirali redko obliko raka, potem ko je med gledanjem filma, v katerem igra Cameron Diaz, prepoznala simptome bolezni.

Srednješolka si je najverjetneje rešila življenje, potem ko je med gledanjem filma My Sister's Keeper (Sestrina varuhinja), v katerem igra Cameron Diaz, posumila, da ima simptome, ki so značilni za zelo redko obliko raka. Sedemnajstletna Alex Cooper je povedala, da je v remisiji po dveh letih kemoterapije, s katero so jo zdravili za potencialno smrtonosno kronično mieloično levkemijo. Lahko pa bi se izšlo drugače, če ne bi opazila enakih simptomov, kot jih je imela bolna junakinja iz filma: mučila jo je utrujenost, številni glavoboli, otekel ji je želodec in pojavljale so se ji modrice po vsem telesu.

Mislila je, da je le lena

Alex je najprej mislila, da je le lena najstnica in ni nikomur povedala, da se ji nič ne da, dokler ni ugotovila, da mora k zdravniku. "To je bil eden tistih nadrealističnih trenutkov v življenju. Gledala sem film in nenadoma kar spoznala, da imam enake simptome," je povedala. "Najprej je bilo strašno, potem pa sem stvar racionalizirala in si mislila, da ne morem prav zares imeti raka. Vendar sem le obiskala zdravnika in takoj me je poslal na krvne preiskave."

Lahko bi umrla v letu dni

Tako so oktobra 2010 ugotovili, da je imela 490 tisoč belih krvnih celic, medtem ko je povprečje štiri tisoč. Tri dni kasneje po diagnosticirani kronični mieloični levkemiji je začela s kemoterapijo. Če bi bolezen odkrili kasneje, bi po predvidevanjih umrla v manj kot enem letu.

Filma ne more gledati znova

Dve leti kasneje so ji zdravniki povedali, da je v remisiji in je njeno stanje zdaj obvladljivo. Alex je za Daily Mail povedala, da nikoli ne bi pravočasno začela zdravljenja, če ne bi gledala filma. "Ne morem ga gledati še enkrat, preveč bi bilo zame. Pospravila sem ga pod posteljo," je dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.