Svet
67 ogledov

Pri 23 letih rodila že osmega otroka

dojenček Profimedias
Hrvatica pri 23 letih rodila osmega otroka in postala tarča zlobnih komentatorjev.

Petra Golec je pri 23 letih rodila osmega otroka, sina Leona. V petek jo je v porodnišnici obiskala namestnica krapinsko-zagorskega župana Jasna Petek, ji čestitala in ji obljubila štiri tisoč kun (dobrih 500 evrov) pomoči. 

Ko je bila vest objavljena na spletni strani županije in na lokalnih portalih, je mlada mamica, ki je konec tedna že odšla domov v Krapino, postala tarča tarča zlobnih komentatorjev, poroča Večernji list.  

"Nekateri mene in moža obtožujejo, da živimo na račun države, a v resnici živimo tako kot 90 odstotkov vseh družin na Hrvaškem. Mučiva se in trudiva, da bi otrokom omogočili čim boljše življenje. Mož dela od ponedeljka do petka, pogosto dvanajst ur na dan, njegova plača in moja porodniška ter otroški dodatki so naši edini prihodki," je povedala Petra, ki je prvega otroka rodila pri sedemnajstih letih. Jeseni bo šel že v šolo. 

"Vem, da nekateri čudno gledajo na to da imamo tako veliko otrok, ampak tako se je vse skupaj zložilo v življenju in ni nam žal. Žal mi je taradi tega, kar si ljudje zdaj izmišljajo vse mogoče, nekdo je napisal, da smo hišo dobili v dar," je povedala. 

Na Hrvaškem ima polovica družin le enega otroka, tri otroke jih ima le vsaka deseta, od skupaj 868 tisoč družin pa ima osem otrok po popisu iz leta 2011 le 277 družin, 118 jih je bilo z devet otroki, z deset ali več pa 98. 

Četrtina družin brez otrok

Pri nas je četrtina družin brez otrok, več kot tri otroke pa ima le dobrih šest odstotkov družin. 

90 odstotkov družin le enega ali dva otroka

Če pogledamo le družine z otroki, je v več kot pol družinah le en otrok (55 odstotkov), v dobri tretjini dva (26 odstotkov), Tri otroke ima le dobrih sedem odstotkov družin, štiri dober odstotke, pet otrok je v 1134 družinah (0,26 odstotka), šest ali več otrok pa ima le 471 družin, kar je 0,11 odstotka vseh družin z otroki. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 17
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:13 13.julij 2016.

    Torej ko gre prisklednik po črki zakona dobivat razne dodatke za pripravljenost ipd je vse v redu. Ko gre pa po črki zakona nekdo delat otroke; ustvarjat nove davkloplačevalce za prihodnost ker se rojeva premalo otrok je pa štala. Imam ...prikaži več občutek da folk sploh ne ve kaj zares hoče. In gnev nad takimi materami je večji kot je gnev nad korupcijo; nad nakradenimi milijoni, nad neupravičenimi dodatki; nad neupravičeno pridobljenimi službami. Ne takrat je gnev manjši.Če nekdo ukrade denarja za 3 generacije zanamcev je vse ok; če pa nekdo dela otroke in se ukvarja z njimi in dejansko posveti ves svoj čas za dobro vzgojo otrok ( tako kot se je to delal včasih; gospodinje so imele svoj namen ) je pa štala. Največja štala največja kraja največji gnus in gnev.

  • sprehajalec 22:32 12.julij 2016.

    Klavdija, če bi jih vsak imel po 10, kot Sirec, bi sedajle Slovenci drli proti Avstrijski meji, Avstrijci bi pa razpeli žiletke proti vdoru Slovencev in ne Arabcev. Imaš jih toliko, kolikor jim okolje omogoča preživeti in imajo dostojno življenje. ...prikaži več Roditi 10 revežev na socialno ni dobra popotnica za njihovo življenje. Ker izhajaš iz Balkana, kar poglej Balkan. Edini izvozni artikel so že desetletja samo Balkanci in nič drugega.

  • Klavdija Smajilović 11:17 12.julij 2016.

    Sami primitivci,ki v vsem vidite slabo.Žalostno!!!Saj je povedala,da mož dela od jutra do večera,otroški dodatek,pa je denar,ki ga da država vsakemu otroku. Vsak starš se trudi svojemu otroku omogočiti najboljše življenje pa če ima enega ali pa deset.In kdo ste ...prikaži več vi primitivci,da boste nekoga obsojali,da ima rad svoje otroke in če vi nimate jajc, da jih imate več kot enega ali celo nobenega počistite pred svojim pragom.Otroci so nekaj najlepšega kar je v življenju in so edina bitjeca v našem življenju,ki si zaslužijo našo borbo za njih saj je poplačana z vsakim nasmehom,objemom,poljubom in se ne meri v denarju.In če lahko denar razmetava država za oklepnike,večerje avijone in ne vem kaj še vse in če si lahko naši nadvladni organi zplačujejo večtisoč everske plače mesečno je žalostno,da se naši otroci morajo zadovoljiti z mizernimi otroškimi dodatki.