Svet
2331 ogledov

Prihodnje leto ta velika pridobitev hrvaškega turizma

Teslino gnezdo Jadranski luksuzni razvoj d. o. o.
Hrvati vlagajo. V Liki bo zrasel obširen resort, ki so ga poimenovali Teslino gnezdo.

Novost hrvaškega turizma bo zrasla deset kilometrov stran od izvoza z avtoceste Zagreb - Split, manj od ure vožnje oddaljen od zadarskega letališča, ravno toliko od nekaj zgodovinskih mest in nacionalnih parkov, piše portal Jutarnji list.

Na vse te adute stavi investitor Goran Štrok. Poudarja, da novo turistično naselje raste v lepem ambientu gozdov v Liki, v bližini spominskega centra Nikoli Tesli v Smiljanu, kjer se je rodil.

Štrok izpostavi, da bodo stavili na vrhunske usluge wellnessa, gastronomije, izlete v neokrnjeno naravo Like ali jadranska mesta, do katerih se lahko pride v pičle pol ure. Goste bodo prevažali z električnimi avtomobili Tesla. "Vozili jih bomo po kanjonu Zrmanje, ki je eden najbolj impresivnih v tem delu sveta in ki ga lahko primerjamo z Grand Canyonom, goste bomo vozili tudi na Plitvička jezera in Kornate." Slogan resorta bo 'Pri nas je najbolj glasna tišina'.

Teslino gnezdo | Avtor: Jadranski luksuzni razvoj d. o. o. Jadranski luksuzni razvoj d. o. o.

Gradnja je v polnem pogonu, gradijo hišice ob jezeru in na sami gladini. Turistični objekti bodo pet plus zvezdic, računajo na višji sloj turistov. "V Angliji imamo agente, ki so navdušeni nad projektom. Ekologija in ekološki resorti takšnega tipa so vse bolj priljubljeni. Postali so zamenjava betonskim hotelskim mastodontom, ki imajo 500 ali 600 sob," poudarja investitor.

Hrvaška obala Turizem Popotnik Hrvati se pritožujejo: Sobe na vrhuncu sezone prazne, turisti premalo trošijo

Turistično naselje Teslino gnezdo naj bi svoja vrata turistom odprlo pred prihodnjo poletno turistično sezono.

Teslino gnezdo | Avtor: Jadranski luksuzni razvoj d. o. o. Jadranski luksuzni razvoj d. o. o.

Kahanamoku Beach, Waikiki, Oahu, Havaji Popotnik Tako različni smo si Slovenci in Hrvati

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.