Svet
15 ogledov

Prijeli Sirca, ki je načrtoval napad

Nemška policija EPA
Nemška policija je v Leipzigu na vzhodu države prijela 22-letnega Sirca iz Damaska Jaberja Al-Bakra, potem ko so v sobotni raciji v njegovem stanovanju v Chemnitzu našli eksploziv.

Četudi naj bi šlo za manjšo količino eksploziva, bi le to lahko povzročilo precejšnjo škodo. Drugih podrobnosti nemška policija za zdaj ni razkrila, je pa zavrnila komentarje, da naj bi bil al-Bakr povezan s teroristično skupino Islamska država ter da naj bi načrtoval napad na eno od nemških letališč. 

PREBERITE ŠE: 

Policija ge je iskala od sobotne racije, v okviru katere je prijela tri Sirce. Dva izmed njih so izpustili na prostost, enega pa so obdržali v priporu.

V stanovanju našli eksplozivo

V Albakrovem stanovanju so našli več sto gramov eksploziva. Po poročanju nemških medijev, strokovnjaki preverjajo, ali gre za eksplozivo, poznano kot TATP, ki je bilo uporabljeno v terorističnih napadih V Parizu in Bruslju. 

Zaradi sobotnih racij in iskalne akcije za al Bakrom so na nemških letališčih in v pristaniščih okrepili varnostne ukrepe. 

V Nemčijo kot begunec

Al-Bakr je v državo prispel kot begunec. Saška policija je od nemških obveščevalnih služb pridobila podatke, da bi lahko al-Bakr načrtoval izvedbo terorističnega napada, zato so ga dalj časa opazovali. 

Nemčija je v stanju povečane pripravljenosti zaradi nevarnosti terorističnih napadov že od julija, ko sta se v državi zgodila dva teroristična napada. Oba sta izvedla prosilca za azil, odgovornost zanje pa je prevzela Islamska država.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • allstarr111 12:43 10.oktober 2016.

    On je tja prišel pobijat ne da se asimilira, ta ISIS je v bistvu ena zmeda organizacija, le cilj je isti vsem, na osnovi VERE oprati mozak čimveč folku ter jih pripravt do tega da začnejo, ko bodo enkrat začeli ...prikaži več bo to domino efekt, GLAVNIM v ISIS pa je cilj samo kako postat št. ENA na nekem območju in terorizirat folk ter ropat in živet kot da si že videl vseh 72 devic, in večina teh ideologistov prihaja iz razvitih dežel EU in je večinoma drugi rod arabskih priseljencev, ter po pravilu ničvredneži ali kriminalci ter narkomani.

  • Plavi-mil 10:24 10.oktober 2016.

    To je ta multukulti, še mulc star 21 let se ne prilagodi, pa se bodo tastari. Komaj leto dni, je bil v Nemčijo, pa je že hotel pobijati, kaj je Nemcem in vsej Evropi naredila Angela?

  • Avatar Leon
    Leon 09:29 10.oktober 2016.

    Terorizem je velik biznis za vojne dobičkarje in politične jastrebe ! Spomnimo se Slovenije leta 1990-1995.