Svet
1777 ogledov

Princesa se je javila za službo v bolnišnici

Princesa Sofia Epa
Delavcem v zdravstvu bo pomagala tudi članica kraljevske družine.

Švedska princesa Sofia je oznanila, da bo v času pandemije koronavirusa zmanjšale svoje aktivnosti v okviru kraljevske družine in se posvetila pomoči v zdravstvenem sistemu. Po tridnevnem tečaju, ki ga je opravila prejšnji teden, je tako kot prostovoljka začela delati v eni izmed stockholmskih bolnišnic, kjer pomaga zdravstvenemu osebju. 

"Kot častna predsednica bolnišnice Sophiahemmet si želi pomagati v tej krizi, ki smo ji priča na Švedskem," je dejala Margareta Thorgren, direktorica za odnose z javnostjo pri švedski kraljevski hiši.

Petintridesetletna princesa, ki se je kraljevi družini pridružila leta 2015 s poroko s princem Carlom Philipom, se je sicer vpisala na tečaj, ki je v času krize namenjen odpuščenemu letalskemu kabinskemu osebju in zaposlenim v hotelh, ki so pripravljeni pomagati pri delu v bolnišnicah in domih za ostarele. 

Princesa Sofia | Avtor: Epa Epa

Švedska se ni pridružila ostalim državam v Evropi ter ni uvedla ukrepov za karanteno, namesto tega je državljane le pozvala na odgovorno obnašanje in upoštevanje uradnih svaril in predlogov. Vlada je le prepovedala dogodke, ki bi se jih udeležilo 50 ljudi, in obiske v domovih starostnikov.

Švedska je po številu okuženih trenutno 20. na svetu s številko 13.216 primerov. Umrlo je 1.400 oseb, v zadnjem dnevu 67.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.