Svet
24524 ogledov

Prodajala 3-letnega sina

Alex McDaniel Facebook
Ženska je na družabnem omrežju objavila, da prodaja sina za izklicno ceno 12 dolarjev ali za najvišjo ponudbo. Gotovo si ni mislila, kako se bo objava končala ...

Alex McDaniel iz ameriške države Mississippi je namero o prodaji 3-letnega sina objavila v šali, a nekateri so jo očitno vzeli smrtno resno. Med njenimi prijatelji ali sledilci se je našel nekdo, ki je njeno namero prijavil službi za zaščito otrok.

Čez nekaj dni so žensko na njenem delovnem mestu obiskali socialni delavci, ki so jo obvestili, da bodo morali vzeti njenega sina iz vrtca, da bi se z njim pogovorili. Poudarili so ji, da gre za pogovor, v katerem bodo preverili, ali obstaja resna nevarnost zanj v njeni bližini.

Ne glede na to, da jih je prepričevala, da je šlo zgolj za šalo, so socialni delavci vztrajali, da preiščejo tudi domovanje družine, da bi se prepričali, da otrok raste v zdravem okolju.

Chiara Pašić napake na pristojnem centru Slovenija Babica umorjenega triletnega dečka: Kje so bili pristojni?

Materi je grozilo celo, da ji bodo sodili zaradi trgovine z ljudmi, a njen odvetnik je pristojne vendarle uspel prepričati, da je šlo za morda res neslano šalo. Alex McDaniel je sicer novinarka, prepričana je, da jo je nekdo prijavil zgolj zaradi tega, da bi se ji maščeval zaradi njenega dela. Na Twitterju jo spremlja več kot devet tisoč ljudi.

"Seveda nimam dokazov, da je šlo za načrtovani napad name, vendar vsaj vsi vemo, kako je v primeru novinarjev: ali imamo sovražnike, ali pa ne opravljamo dobro svojega posla," je primer pokomentirala mama 3-letnega fantka.

nasilje zloraba otrok deklica trgovina z ljudmi Slovenija Trgovina z ljudmi tudi v Sloveniji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • mojglas 17:08 24.oktober 2017.

    O tem se ne moreš šaliti! Žalostno.

  • Timotejka 07:57 24.oktober 2017.

    V Sloveniji bi ji ga že odvzeli. Pa bi imela potem vsaj o čem pisati in se ne šaliti po spletu.

Sorodne novice