Svet
3940 ogledov

Prva izzivalka Vladimirja Putina

Ksenia Sobchak Epa
Hčerka človeka, ki je "ustvaril" tako Putina kot celotno današnjo kremeljsko politično elito je napovedala svojo kandidaturo.

"Stara sem 36 let. Ko je Vladimir Putin prišel na oblast, sem jih štela 18. Tisti, ki so se takrat rodili, bodo zdaj prvič odšli na volitve. Pa ne bo menda tudi moj 11-letni sin pri 18-tih odšel na volitve, na katerih bo spet kandidat Vladimir Putin," je med drugim izjavila najbolj poznana ruska trendseterka in voditeljica zabavnih oddaj Ksenia Sobchak, nato pa napovedala svojo kandidaturo na predsedniških volitvah.

Razglasila se je kot kandidatko tistih, ki so "proti vsem". Ruska javnost se sprašuje, kaj oziroma kdo stoji za njo.

Ksenia Sobchak | Avtor: Epa Epa

Ksenia Sobchak, pripadnica postsovjetske mladine, katere oče je bil eden izmed prvakov postkomunističnih sprememb v Rusiji tekom 90-tih let, mama pa predstavnica v zgornjem domu ruskega parlamenta, je poznana po svojih liberalnih pogledih in po sodelovanju v demonstracijah proti Putinu. Pred nekaj leti je celo napovedala, da bo emigrirala iz Putinove Rusije, ker je njeno življenje ogroženo.

Urbana legenda sicer govori, da je Putin, medtem ko je tesno sodeloval z njenim očetom, danes 36-letnici pogosto pomagal pri domačih nalogah ali pa se je ona igrala s svojimi punčkami, medtem ko sta današnji predsednik in njen oče reševala takratne politične težave.

Vladimir Putin Svinjina Svet Putin se ni mogel prenehati smejati

"Vsak človek odgovarja zase," je Putin komentiral kandidaturo hčerke svojega nekdanjega sodelavca. "Spoštoval sem njenega očeta, dojemam ga kot enega najbolj pomembnih osebnosti ruske sodobne zgodovine." Putin je med pogrebom očeta svoje sedanje politične izzivalke tolažil njo in njeno mamo.

Ksenia Sobchak | Avtor: Epa Epa

Vladimir Putin Pridobitev Svet Vladimir Putin je dobil prvi superavtomobil

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice