Svet
12 ogledov

Prvi pacient z ebolo v ZDA

ebola atlanta snydershan7
Pacienta z ebolo so z medicinskim letalom iz Liberije pripeljali v Atlanto. To je prvi pacient s smrtonosnim virusom ebole, ki ga bodo zdravili v ZDA.

Dr. Kent Brantly je eden od dveh Američanov, ki sta zbolela za ebolo med izbruhom bolezni, ki v Zahodni Afriki traja že mesec dni. V rešilcu so ga v bolnišnico pripeljali v popolni izolativni obleki, hodil pa je sam s pomočjo spremljevalca. Iz Liberije so ga v ZDA pripeljali z medicinskim letalom, ki ima prav tako možnost popolne izolacije pacienta, poroča CNN. 

 

Bolnišnica bo 33 letnega zdravnika zdravi v enoti za izolacijo. "Govorila sem z njim, vesel je, da je spet v ZDA," je dejala njegova žena Amber, ki jo je od moža med 45-minutnim obiskom ločevalo steklo.

Zdravila za bolezen sicer ni. "Pacienta moramo ohraniti pri življenju, dokler njegovo telo samo ne obvlada okužbe," je dejal predstojni enota dr. Bruce Ribner.V bolnišnici zagotavljajo, da bodo na enoti za izolacijo poskrbeli, da se ebola ne bo razširila, poudarilo so še, da se ne prenaša po zraku, ampak le s telesnimi tekočinami kot so kri, slina, urin ali drugi izločki bolnega človeka.

Po poročilih Svetovne zdravstvene organizacije je v Liberiji, Sieri Leone in Gvineji okuženih 1.323 ljudi, umrlo jih je že več kot 729.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.