Svet
7904 ogledov

Osemmesečno punčko pustila v avtu in šla na poroko

Karabinijeri Profimedia - fotografija je simbolična
Dojenčica ostala sama v avtu pred restavracijo, kjer se je odvijala poroka. Bil je večer, starša sta jo spremljala prek mobilnega telefona.

V Cusagu v bližini Milana je osemmesečna punčka v soboto zvečer ostala sama v avtomobilu, ki sta ga na parkirišču pustila njena starša. Parkirala sta pred restavracijo, kjer se je odvijala poroka njunega prijatelja. 

Na kraju so posredovali karabinjerji in izsledili starša. Oče in mati sta svoje dejanje pojasnjevala s tem, da sta dojenčico spremljala prek mobilnega telefona z videoklicem, ki je bil nameščen poleg punčke. Oba so prijavili zaradi zapustitve otroka. 

Starša sta pustila zaprta okna avtomobila, da otroka ne bi zeblo in zato, da ji ne bi mogel nihče od morebitnih mimoidočih škodovati. Starša deklice stara 41 in 31 let, sta policistom pojasnila, da sta deklico spremljala prek telefona, ki je bil v avtu in da sta pustila zaprta okna, da se ne bi prehladila in zbolela. Punčka je bila kasneje v dobrem zdravstvenem stanju vrnjena staršem.

Ni nevarna le vročina

"Otroka nikoli ne pustimo v avtomobilu brez nadzora odrasle osebe. Ko zapustimo vozilo, s seboj vzamemo vse otroke, tudi spečega dojenčka," velevajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Pojasnjujejo, da so otroci že utrpeli resne poškodbe in celo umrli zaradi vročine ali mraza, ko so jih odrasli pustili same v vročih ali mrzlih avtomobilih.

Poleg tega lahko otrok potisne glavo skozi okno avtomobila in se hkrati z roko nasloni na stikalo za električni pomik stekel, kar lahko povzroči stisnjenje vratu in zadavitev otroka.

NIJZ

Dodajajo, naj pred vožnjo vsakič preverimo, da so vrata ob otrokovem sedežu zaklenjena in jih ni možno odpreti z notranje strani: "Ko otroka nameščamo v ali jemljemo iz avtomobila, naj bo avtomobil parkiran ob robu ceste tako, da stojimo na površini za pešce in ne na cestišču."

 

Denar, evro, štetje denarja Grozljivo Svet Vsa država zbirala denar za operacijo, a bolezen je bila izmišljotina Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Smrt Slovenija Tragična nesreča lovca pri nas

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 19:11 19.september 2023.

    Saj to ni res,ampak je

  • sandi76 08:21 19.september 2023.

    Najbrž sta starša na twiterju prebrala, da je to ok !

  • Avatar Suli
    Suli 17:55 18.september 2023.

    Če imajo hišnega ljubljenčka še ne pomeni da so sposobni imeti otroka. 🤔