Svet
1656 ogledov

Putin: Mir v Ukrajini bo, ko bomo dosegli te cilje

Vladimir Putin epa
Ruski predsednik Vladimir Putin je na letni novinarski konferenci poročal o napredku ruskih sil v Ukrajini, kjer bo mir po njegovih besedah mogoč, ko bo Rusija dosegla svoje cilje. Med temi ostaja tudi nevtralen status Ukrajine. Kljub sankcijam in izolaciji Moskve je Putin prepričan v napredek Rusije.

Ruski predsednik Vladimir Putin je zatrdil, da ruska vojska napreduje na večini frontne črte v Ukrajini, ki se sicer v zadnjem letu dni ruske agresije skorajda ni premaknila. Moskva pri tem ohranja enake cilje - denacifikacija, demilitarizacija in nevtralen status države, je ponovil Putin in dodal, da so to tudi pogoji za mir. "Mir bo, ko bomo dosegli svoje cilje," je dejal.

Zagotovil je, da za potrebe bojevanja v Ukrajini ne bo nove mobilizacije. Trenutno je na vojnem območju po njegovih besedah 617.000 ruskih vojakov, ki da se "odlično bojujejo". Števila padlih na prvi letni novinarski konferenci, odkar je svojo vojsko februarja lani poslal v Ukrajino, ni omenjal.

Kljub zahodnim sankcijam in politični izolaciji, ki jih je Rusija deležna zaradi napada na Ukrajino, je Putin prepričan, da država napreduje. V odgovorih, ki jih povzemajo tuje tiskovne agencije, je poskušal pomiriti Ruse, da konflikt ne bo vplival na njihova življenja, potem ko je pred dnevi potrdil, da se bo marca potegoval za še peti mandat na čelu države.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 43
  • Idioti 16:51 15.december 2023.

    Da prevedem Golobu , Fajonki , kurčelajnovi , Pleškotu in tistem cerkvenem smrduhu kaj pomenijo njegove besede . Rusija bo dosegla svoje cilje , ko bodo RUSKE enote na levem bregu Dnjepra . KO BODO RUSI NA LEVEM BREGU DNJEPRA ...prikaži več ! Pa se lahko prvoimenovani obeste za jajca in jajčnike !

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 20:03 14.december 2023.

    Nekdanji šef Nata: Washington je obrnil hrbet Zelenskemu, to je leto Vladimirja Putina!!!

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 20:01 14.december 2023.

    Kongresniki po pogovoru z Zelenskim: Brez jasne strategije - ni pomoči! Senator iz Missourija: Prodaja nam iste stare smeti!!!