Svet
13647 ogledov

Putin prihaja na poroko manj kot deset kilometrov od slovenske meje

Vladimir Putin
1/2
EPA
Putin bo častni gost na poroki.

Ruski predsednik Vladimir Putin bo danes obiskal Berlin, kjer ga bo sprejela nemška kanclerka Angela Merkel. Pred tem pa naj bi se na avstrijskem Štajerskem kot častni gost udeležil poroke avstrijske zunanje ministrice Karin Kneissl.

Uradno Putin v Avstrijo prihaja na delovni obisk. Poroka bo potekala v gostišču v Gomilici (Gamlitz) v vinskih goricah avstrijske Štajerske nedaleč od meje s Slovenijo. 53-letna Kneisslova se bo poročila s svojim dolgoletnim življenjskim sopotnikom, 54-letnim poslovnežem Wolfgangom Meilingerjem.

Poroke naj bi se udeležilo okoli sto gostov, med njimi tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz ter podkancler Heinz-Christian Strache. Po poročanju tujih tiskovnih agencij bo Putin za "poročno darilo" s seboj pripeljal ruski tradicionalni pevski zbor.

Strogi varnostni ukrepi  in težave v prometu

Avstrijska policija zaradi prihoda ruskega predsednika pripravlja stroge varnostne ukrepe. Zaradi tega je pričakovati tudi težave in omejitve v prometu, tudi na letališču v Gradcu.

Po udeležbi na poroki avstrijske zunanje ministrice bo Putin pozno popoldne odpotoval še v Berlin k nemški kanclerki Merklovi. To bo njuno drugo srečanje v manj kot treh mesecih. Po napovedih bosta govorila o konfliktu v Siriji in na vzhodu Ukrajine, pa tudi o sporu glede plinovoda Severni tok 2.

Odnosi med Rusijo in Zahodom, tudi Nemčijo, so sicer že dalj časa napeti, med drugim zaradi kriz v Siriji in Ukrajini, pa tudi zaradi očitkov o ruskih kibernetskih napadih in vmešavanju v volitve v več članicah Nata.

Po drugi strani pa se odnosi Rusije in Avstrije vse bolj krepijo. Svobodnjaki (FPÖ), ki skupaj z Ljudsko stranko (ÖVP) vodijo avstrijsko vlado, so ena redkih strank v Evropi, ki podpirajo ruska stališča, tako glede zasedbe ukrajinskega polotoka Krim kot tudi odprav sankcij Evropske unije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • Emily_Warlow 12:41 18.avgust 2018.

  Moja zadnja plača je bila 5300 evrov za 10 ur na teden na spletu...... Prijateljica moje sestre ima v povprečju 22.000 evrov že več mesecev in dela približno 30 ur na teden...... Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko ...prikaži več sem poskusil..... Potencial pri tem je neskončen..... To je tisto, kar počnemm . ........ ➥➥➥➥➥ www.Internet43.Com

 • optimist11 10:47 18.avgust 2018.

  Mogoče bo nastopil novi premier. Po zboru ruskega predsednika.

 • Avatar Leon
  Leon 10:12 18.avgust 2018.

  Kaj pa modela Boruta niso povabili ?

Sorodne novice