Svet
11110 ogledov

Putin resneje kot kdajkoli opozoril zahod

Vladimir Putin Epa
Rusija poslala opozorilo ZDA.

Rusija je ta teden ZDA uradno posvarila pred "nepredvidenimi posledicami" zaradi nadaljevanja ameriške vojaške pomoči Ukrajini, poročajo ameriški mediji. V ZDA ocenjujejo, da se Moskva pripravlja na bolj agresiven pristop do ZDA in Nata.

Časnik Washington Post poroča, da je Rusija v noti ZDA in Nato posvarila pred pošiljanjem "bolj občutljivega orožja" Ukrajini in dodala, da to le "priliva olja na ogenj ter lahko ima nepredvidljive posledice", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusko opozorilo prihaja v času, ko so ZDA Kijevu obljubile dodatno vojaško pomoč v vrednosti 800 milijonov dolarjev, med drugim v helikopterjih ter oklepnih vozilih za prevoz vojakov. Neimenovani ameriški predstavnik je za Washington Post dejal, da je rusko opozorilo dokaz, da vojaška pomoč Ukrajini učinkuje.

Po navedbah New York Timesa je Rusija noto posredovala po diplomatski poti in je ni podpisal noben visoki ruski predstavnik. Na State Departmentu zadeve ne komentirajo.

Ruska pritožba bi lahko po navedbah neimenovanih virov za CNN pomenila, da se Moskva pripravlja na bolj agresiven pristop do ZDA in Nata, ki Ukrajini dobavljata pomoč v orožju in opremi.

Žrtev vojne v Ukrajini vojna Svet Video: 10-letnica v napadu ostala brez matere, nato pa še brez obeh nog

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 27
  • Ender3 19:31 16.april 2022.

    Ste forumaši brali, kaj o vojni meni naš heroj in veliki vodja. Mene ne preseneča več.. https://reporter.si/clanek/slovenija/janez-jansa-leta-1984-v-mladini-vojna-je-koristna-ker-povecuje-gospodarski-razvoj-jedrski-spopad-bi-genetsko-izboljsal-clovesko-vrsto-959965

  • cc86f94e82ee4c080fff3b6cc8ddf72896f3f747 17:20 16.april 2022.

    Tu imajo pa rusofili res svoj "raj"... 🤮

  • Dusan12 15:30 16.april 2022.

    STA, B.B skopiral člansk iz tujega medija, medtem, ko je zastonj jedel vampe pri Šestici, pod nebotičnikom