Svet
5170 ogledov

Video: 10-letnica v napadu ostala brez matere, nato pa še brez obeh nog

Žrtev vojne v Ukrajini Epa
Vse več žrtev vojne, med njimi tudi številni otroci.

Spopadi na vzhodu Ukrajine se stopnjujejo, v Kijevu pa je davi odjeknilo več eksplozij. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je v četrtek zvečer ukrajinskemu ljudstvu zahvalil za 50 dni upora proti napadu Rusije in poudaril, da je jasno, da je glavni cilj ruske invazije Donbas, ki ga želi Rusija uničiti, poročajo agencije.

Napadi se vrstijo tudi v okolici prestolnice, ruska vojska je danes sporočila, da je uničila tovarno raketnih sistemov na obrobju Kijeva. Ob tem je zagrozila, da bo Rusija okrepila napade na tarče v ukrajinski prestolnici in njeni okolici kot odgovor na napade ukrajinskih sil na rusko ozemlje v bližini meje z Ukrajino, poročajo tuje tiskovne agencije.

Uničili so tovarno orožja

"Število in obseg raketnih napadov na objekte v Kijevu se bosta povečala kot odgovor na vse teroristične napade in sabotaže, ki jih na ruskem ozemlju izvaja nacionalistični režim v Kijevu," je sporočil predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov.

Sporočil je tudi, da je ruska vojska uničila tovarno Vizar na obrobju Kijeva, kjer naj bi uničila delavnice za proizvodnjo in popravilo raketnih sistemov zemlja-zrak dolgega in srednjega dosega, poroča ruska tiskovna agencija Tass. Konašenkov je sporočil tudi, da naj bi ruski sistemi za zračno obrambo sestrelili ukrajinski helikopter Mi-8, s katerim so ukrajinske sile v četrtek domnevno napadle naselje Klimovo v ruski regiji Brjansk.

Guverner regije je v četrtek sporočil, da so ukrajinske oborožene sile streljale na Klimovo, predstavnik ruskega ministrstva za zdravje pa je dejal, da je bilo v napadu ranjenih sedem ljudi. O zračnih napadih ukrajinskih sil so v četrtek poročali tudi v regiji Belgorod na jugu Rusije. Ruska vojska je sicer že v sredo zvečer zagrozila, da bo bombardirala ukrajinske poveljniške centre v Kijevu in drugih delih države, če bodo ukrajinske sile še naprej napadale rusko ozemlje.

Vse več žrtev vojne

Medijska hiša Sky News poroča o vse več žrtvah vojne. Med reportažo so v bolnišnici srečali tudi desetletno Jano, ki je pred tednom dni na železniški postaji Kramatorsk skušala pobegniti iz države, ko so jo zadeli projektili. Poleg matere je v napadu izgubila obe nogi. V vojni naj bi življenje izgubilo že okrog 200 otrok.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • kapibara 15:38 15.april 2022.

    Nikomur ne želim terorja: Ujeti Ukrajinci pripeljani pred spomenik umrlih otrok v Donbasu, zadnjih 8 let jih napadajo. To počne Ukrajinska "napredna" evropska demokracija....! Fašizem nad otroki... https://www.facebook.com/dejan.piljak/videos/2139772892839590

  • Naklonsky 13:48 15.april 2022.

    Grozljivo. Smrt komunizmu, smrt rusom! Drugega, na žalost, si enostavno ne zaslužijo!

  • Avatar luckyss
    luckyss 12:55 15.april 2022.

    https://www.youtube.com/watch?v=K8YQ8gKIV8U