Svet
12663 ogledov

Putin šokiral, to počne zelo poredko

Vladimir Putin
1/2
Profimedia
Putin sicer redko potuje na območja, blizu katerih poteka ruska ofenziva v Ukrajini.

Ruski predsednik Vladimir Putin se je davi v vojaškem štabu v mestu Rostov na Donu na jugu Rusije sestal z načelnikom generalštaba ruske vojske Valerijem Gerasimovim, so po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz Kremlja. Ob tem je vodil tudi sestanek z več visokimi poveljniki ruskih oboroženih sil v Ukrajini.

"Vladimir Putin je obiskal sedež posebne vojaške operativne skupine v Rostovu na Donu," so sporočili iz Kremlja. "Predsednik države je prisluhnil poročilom načelnika generalštaba ruskih oboroženih sil Valerija Gerasimova, poveljnikov in drugih visokih častnikov," so še zapisali.

V izjavi niso navedli podrobnosti o tem, kdaj je srečanje potekalo. Ruski državni mediji so sicer objavili posnetke, ki kažejo, da je bilo to ponoči. Tiskovna agencija RIA Novosti je objavila videoposnetek, na katerem Putin v temi stopi iz džipa, Gerasimov pa ga pozdravi s stiskom roke.

Putin sicer redko potuje na območja, blizu katerih poteka ruska ofenziva v Ukrajini.

Rostov na Donu - mesto na jugu Rusije blizu meje z Ukrajino - je postalo operativno središče ruskih oboroženih sil v Ukrajini.

Junija je bilo tudi prizorišče oboroženega upora plačancev skupine Wagner, ki so za kratek čas zavzeli vojaški štab v Rostovu, nato pa upor ustavili. Gerasimova, ki ga je vodja skupine Jevgenij Prigožin želel odstaviti, se je od takrat redko pojavljal v javnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • janči 15:11 19.avgust 2023.

    Ne manjka več veliko do popolnega kolapsa Ukrajine. Kako je lahko kdo tako neumen, da pobija svoje državljane za tuje interese mi ni bilo nikoli jasno. Očitno pohlep naredi svoje, ampak, da nimaš nikoli zadost?

  • Burja 12:40 19.avgust 2023.

    Itak, samo še ponoči zleze ven iz svojega bunkerja, tako kot vsi blazneži do sedaj, ko se soočijo s temo, ki jo širijo okrog sebe.

  • Tupamaros 11:01 19.avgust 2023.

    Putin se je, podobno Hitlerju, začel proti koncu vojne vmešavati v poveljevanje.Konec bo podoben,