Svet
39631 ogledov

V javnost prišli dokumenti, ki razkrivajo strogo varovano državno skrivnost

rusija Profimedia
Ta program je bil strogo varovana državna skrivnost kljub dejstvu, da se je odvijal v ogromnem prostoru velikosti 14 nogometnih igrišč, ki naj bi ga še razširili.

Glede na dokumente, ki so prišli v javnost, Rusija v tajni vojaški bazi razvija na tisoče brezpilotnih letal, ki jih je zasnoval Iran. Inženirji v obratu Alabuga v Tatarstanu, približno 800 kilometrov vzhodno od Moskve, poskušajo do leta 2025 proizvesti približno 6000 nadgrajenih brezpilotnih letal, poroča The Washington Post. Čeprav proizvodnja zamuja, strokovnjaki menijo, da bo na ukrajinske tarče usmerjenih na stotine brezpilotnih letalnikov hkrati, ki bodo nadomestili tiste, ki jih v napadih uporabljajo trenutno.

Dokumenti kažejo, da zaposleni, nekaterim so odvzeli potne liste, da bi preprečili odhod iz države, za projekt uporabljajo kodna imena. Droni so torej 'čolni', eksplozivi so 'odbojniki', Iran pa je izmenično 'Irska' ali 'Belorusija'. Inženirji so brezpilotna letala tudi posodobili in jih naredili vodoodporne ter zamenjali nezanesljive kitajske komponente.

dezurni@styria-media.si

požar v Volni Rusija gasilci Svet Svet Več deset mrtvih v eksploziji v Rusiji
Komentarjev 46
  • Naklonsky 19:52 20.avgust 2023.

    Skrbno in planirano plasirana “novica” diktatoja Putlerja. Tudi Hitler je na koncu vojne razvijal “čudežno" orožje - in nazadnje je strahopetno crknil v svojem bunkeju!

  • jakec1575 21:42 19.avgust 2023.

    Ruski ligenj je prevec bral romaticne zgodovinske bukle o velikih rusih. Ugotovil je, da si predsednikov nihce ne zapomni. Zazelel si je vecnega spomina kot je peter veliki. Norost brez primere. Putofili. Nastejte eno amerisko vojno, ki je spremenila zunanje ...prikaži več meje drzav po 2svetovni vojni. Eno.

  • Avatar Hribar65
    Hribar65 07:23 19.avgust 2023.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ