Svet
33362 ogledov

Putin v dramatičnem nastopu: "Lažje se bomo pogajali z vami kot s to bando"

Vladimir Putin Epa
"Vzemite oblast v svoje roke. Mislim, da se bomo lažje pogajali z vami kot s to bando neonacistov in odvisnikov od mamil," je ukrajinsko vojsko pozval Putin v nagovoru, ki ga je predvajala ruska televizija.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes ukrajinsko vojsko pozval, naj prevzame oblast v Kijevu ter vrže z oblasti predsednika Volodimirja Zelenskega in njegove sodelavce ter jih označil za "neonaciste" in "odvisnike od mamil", ki ljudi uporabljajo za živi ščit.

"Vzemite oblast v svoje roke. Mislim, da se bomo lažje pogajali z vami kot s to bando neonacistov in odvisnikov od mamil," je ukrajinsko vojsko pozval Putin v nagovoru, ki ga je predvajala ruska televizija.

Ruski predsednik izraz neonacisti redno uporablja za poimenovanje članov ukrajinske vlade in predsednika Zelenskega, ki je sicer judovskega rodu.

Ruska vojska se skozi Belgorod premika proti Ukrajini. Vojna Svet Ukrajina prosi za pogajanja, takšen pogoj so postavili Rusi

V današnjem nagovoru je Putin dejal še, da so banderiti - gre za izraz, ki se uporablja za privržence protisovjetskega borca v drugi svetovni vojni Stepana Bandere - in neonacisti v mestih, kot sta Kijev in Harkov, nakopičili orožje, tudi raketne sisteme.

Dodal je, da se obnašajo kot teroristi povsod po svetu, skrivajo se za hrbti ljudi, pri tem pa Rusijo obtožujejo, da povzroča žrtve med civilisti. Znano je, da to delajo na priporočilo tujih svetovalcev, zlasti Američanov, je izjavil Putin.

"Še enkrat pozivam ukrajinske oborožene sile, ne dopustite, da bodo vaše otroke, žene in starejše uporabljali za živi ščit," je dejal ruski predsednik.

Ruski predsednik je že v četrtek napad na Ukrajino utemeljil z besedami, da želi doseči njeno denacifikacijo.

Ruska vojska sicer danes, drugi dan invazije na Ukrajino, prodira v Kijev s treh strani, mesto bi lahko v ruske roke padlo že danes. Ukrajinske oblasti so meščane pozvale, naj pomagajo pri obrambi mesta, tudi z molotovkami in obveščanjem o položaju ruske vojske.

Iz mesta poročajo tudi o požarih v stanovanjskem naselju na vzhodnem bregu reke Dneper, kamor naj bi padla raketa.

Komentarjev 38
  • Avatar Syn
    Syn 08:03 26.februar 2022.

    Bravo Putin! Noben normalen predsednik ne bi dovolil da se nekdo izživlja nad njegovim prebivalstvom. Še posebej ne nasledniki nemškega wermachta in novodobne (neo)nacistične skupine. To se mora počistit. Če ne zlepa, pa zgrda.

  • Željko 07:33 26.februar 2022.

    DVOLIČNEŽI ko Amerika sesuje kup suverenih držav ste pa tiho DRGAL STE VI. ŽIVELA RUSIJA

  • andrej749 06:54 26.februar 2022.

    Analitiki ocenjujejo, da je ta ukrajinska kriza največji poraz moderne diplomacije!? To je resnica, če vzamemo v obzir, in refleksijo naše, oziroma ljubljanske diplomacije, ki nalogam ni dorasla. Naša diplomacija se napravlja kot da se igra v peskovniku z plastičnimi ...prikaži več igračkami. Glavni "vzgojitelj pa sedi ob strani tega peskovnika tvita in se čudi samemu sebi .....