Svet
1287 ogledov

Putin v samoizolaciji, podrobnosti niso znane

Vladimir Putin Epa
Okužbo so potrdili v predsednikovem "ožjem krogu".

Ruski predsednik Vladimir Putin je v samoizolaciji, potem ko so v njegovem "ožjem krogu" potrdili okužbo z novim koronavirusom. 

"Predsednik je popolnoma zdrav," je novinarjem po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zatrdil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Kot je dodal, se je na okužbo testiral tudi Putin, ni pa pojasnil, ali je bil test negativen. Kremelj ni posredoval podrobnosti o tem, kdo v Putinovem krogu je bil pozitiven na okužbo, prav tako ne, kako dolgo bo ruski predsednik ostal v samoizolaciji.

Video nagovor

Ruski predsednik je nato po video povezavi članom vlade dejal, da upa, da ga bo cepivo Sputnik V zaščitilo. "Upam, da bo vse v redu in da se bo Sputnik V v praksi izkazal kot visoka raven zaščite pred covidom-19," je dejal Putin.

Putin se je v ponedeljek zvečer v Moskvi srečal s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom. Pred tem je sprejel ruske paraolimpijce, ki so osvojili medalje na paraolimpijskih igrah v Tokiu. Kljub temu je Peskov zatrdil, da Putin ni predstavljal nevarnosti za zdravje drugih ljudi, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

68-letni Putin se je spomladi cepil proti covidu-19, junija, več kot tri mesece po cepljenju, pa je razkril, da je prejel rusko cepivo Sputnik V.

Covid green pass potrdilo Slovenija Najnovejša napoved IJS: Vstopili v temno rdečo fazo, epidemija v polnem razmahu mestni utrip Slovenija V teh občinah potrdili največ okužb

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • ico8 16:27 17.september 2021.

    Zame bo vazna podrobnost o njegovemu pogrebu, OK!?