Svet
2219 ogledov

Razburila z opazkami o umrli vodji Mater Srebrenice

srebrenica Profimedias
Na Twitterju je objavila nespoštljive opazke ob smrti vodje združenja Matere Srebrenice.

Podpredsednica srbskega parlamenta Vjerica Radeta iz vrst radikalcev je v torek na Twitterju objavila nespoštljive opazke ob smrti vodje združenja Matere Srebrenice Hatidže Mehmedović in s tem sprožila val ogorčenja v Srbiji in BiH. Poslanec iz BiH Sadik Ahmetović je celo pozval parlament v Sarajevu k prekinitvi sodelovanja s srbskim parlamentom.

"Berem, da je umrla predsednica združenja podjetnic Srebrenice Hatidža Mehmedović. Kdo bo organiziral njen pogreb, njen soprog ali sinova," je tvitnila Radeta.

Mehmedovićeva je v pokolu v Srebrenici julija 1995, ko so srbske sile pomorile okoli 8000 bošnjaških moških, izgubila 44-letnega moža ter sinova, stara 18 in 25 let. Leta 2003 se je vrnila v Srebrenico in začela boj za dokazovanje resnice o storjenih zločinih in kaznovanju odgovornih. Po dolgotrajnem boju s hudo boleznijo je umrla v nedeljo v Sarajevu v 66. letu starosti, danes pa naj bi jo pokopali na pokopališču v Srebrenici.

Neprimerni komentarji srbske političarke so povzročili razburjenje tako v Srbiji kot v BiH.

"Navajeni smo že, da politiki Srbske radikalne stranke grdo govorijo o političnih nasprotnikih, nisem pa mislila, da so tako brez sramu, da žalijo tudi mrtve," je v torek po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejala podpredsednica srbske vlade Zorana Mihajlović.

Srbska predstavnica za enakost spolov Brankica Janković je za radio Svobodna Evropa opazke Radete označila za nezaslišane.

Tudi na spletnih omrežjih se od izjave ograjujejo.

Srebrenica Karadžić Slovenija Matere Srebrenice: "Morali bi ga obsoditi na dosmrtni zapor" aleksander vučič Po napadu na Vučića Svet "Opravičilo ni dovolj, aretirajte napadalce na Vučića"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Lijana Gunc 11:45 26.julij 2018.

    Te vprašam Jožicamurn, bi zamenjala s temi materami???

  • jozicamurn 14:48 25.julij 2018.

    Te matere Srebrenice so plačane mesečno 100-300 eur za lobiranje in laži pred zahodnimi kamerami. Nič novega, komentar je čisto na mestu.

Sorodne novice