Svet
2967 ogledov

Razkrili, kam bi Putin usmeril rakete

Vladimir Putin Epa
Ruska državna televizija je objavila zemljevid, na katerem naj bi bile navedene tarče ruskih raket.

Na zemljevidu, ki so ga objavili, so bile označene lokacije, kamor naj bi v primeru jedrskega napada bile usmerjene ruske rakete. Med cilji sta bila navedena tako Pentagon kot Camp David. 

V nedeljski informativni oddaji je Dmitrij Kiseljev omenil več tarč na ameriških tleh, povečini vojaška oporišča. Po njegovih besedah bi nadzvočna raketa, ki jo razvija ruska vojska, lahko dosegla cilje v manj kot petih minutah po izstrelitvi s podmornic. Kiseljev je dejal, da Rusija ne grozi nikomur, a bi v primeru spopada odgovorila v trenutku. 

Kremelj oddaje ni želel komentirati. Dejali so le, da se ne vmešavajo v uredniško politiko državne televizije. Kiseljev je sicer znan po svoji protiameriški drži. Ob neki priložnosti je izjavil, da bi lahko Moskva spremenila ZDA v radioaktivni pepel. 

Vladimir Putin   Svet Putinu je prekipelo: Če naredite to, bomo proti ZDA usmerili naše rakete

Gre za še enega v nizu merjenja moči med Rusijo in ZDA. Predsednik Vladimir Putin je prejšnji teden dejal, da je Moskva vojaško pripravljena na krizo, ki bi spominjala na"kubansko raketno krizo", če ZDA to želijo. 

Napetosti je sprožila ameriška odločitev, da odstopijo od dogovora, podpisanega leta 1987, o prepovedi izdelave in posedovanja balističnih raket z jedrskimi konicami srednjega dosega.  

Donald Trump Jim Acosta Svet Trump poskrbel za nov pretres v svetu, Rusija napoveduje protiukrepe
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.