Svet
15 ogledov

Rešeni rudarji težave z alkoholom

Najmanj dva izmed 33 čilskih rudarjev, ki so jih 13. oktobra po dveh mesecih reš Žurnal24 main
Najmanj dva izmed 33 čilskih rudarjev, ki so jih 13. oktobra po dveh mesecih rešili iz ujetništva v rudniku na severu Čila, sta v zelo slabem psihičnem stanju.

Zaradi slabega zdravstvenega stanja vsaj dveh rudarjev se je odvetnik Edgardo Reinoso vprašal o smotrnosti odpustitve rudarjev iz bolnišnice le nekaj ur po rešitvi iz podzemlja.

"Nekaterih rudarjev ne bi smeli tako hitro izpustiti. Ugotovili smo, da je njihovo psihično stanje zelo resno,"
je Reinoso povedal za čilski radio. Ob tem ni izdal podrobnosti, za kakšno stanje gre, prav tako ni povedal njihovih imen.

V četrtek je eden od zdravnikov, ki zdravijo rudarje, priznal, da imajo nekateri izmed njih težave s prekomernim uživanjem alkohola. Doktor Jorge Diaz je dejal, da so tovrstne težave sicer pričakovali in bodo morali ob poslabšanju stanja prizadete rudarje hospitalizirati. Dodal je še, da sta dva rudarja že zamudila psihoterapije, saj zaradi praznovanj dolgo v noč zjutraj nista mogla vstati.

Odvetnik Reinoso je v četrtek še povedal, da se je 31 od 33 rudarjev odločilo tožiti podjetje, ki je lastnik rudnika, ter čilsko vlado, saj želijo, da nekdo prevzame pravno in javno odgovornost za nesrečo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.