Svet
15358 ogledov

Rešeni talec: Ubili so mi hčerko in posilili ženo

Joshua Boyle
Joshua Boyle je z družino pet let preživel v ujetništvu med talibani.

Kanadčana Joshua Boyla in njegovo ženo Caitlan Coleman so pred petimi leti ugrabili v Afganistanu, po katerem sta potovala. Domačinom v regiji, ki jo nadzorujejo talibani, sta poskušala dostaviti pomoč, ko so ju ugrabili, je po vrnitvi v Kanado povedal Boyle. 

Colemanova je bila takrat visoko noseča. Par se je v Kanado vrnil s tremi otroki, ki so se jima rodili v ujetništvu. Najmlajši naj bi bil v slabem zdravstvenem stanju, piše BBC. 

Boyle je v izjavi, ki jo je dal na letališču, povedal, da so se jima v ujetništvu rodili štirje otroci. Enega so njuni ugrabitelji ubili. Prav tako naj bi ugrabitelji posilili njegovo ženo, ker ni želel izpolniti zahtev ugrabiteljev. Boyle je pozval oblasti v Afganistanu, da ustrezno kaznujejo moške, ki so posilili njegovo ženo in umorili njuno dojenčico.

Družino je pred dnevi rešila pakistanska vojska na podlagi namiga ameriških oblasti. Po vrnitvi v domovino želi poskrbeti za svojo družino in omogočiti svojim otrokom varno otroštvo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • loco 10:28 09.januar 2019.

    Tipičen islamofil ki je fasal tisto kar je iskal v Afhanistanu. Enako kot Skandinavki v Maroku islamofilki in Antifa aktivistki.

  • loco 11:23 08.januar 2019.

    Saj otroci zagotovo niso njegovi. Če pa so, je pa res prvoklasni idiot da v ujetništvu fila ženo.

  • erikkk 15:29 15.oktober 2017.

    jst mu ne vrjame ...