Svet
21921 ogledov

Zaradi tega človeka je na letalu umrlo več deset ljudi

Evakuacija potnikov z ruskega letala
Od vseh potnikom, ki so na letalu sedeli za njim, naj bi se uspelo rešiti le trem.

Po nesreči potniškega letala na moskovskem letališču Šeremetjevo, v kateri je umrlo 41 ljudi, prihajajo na dan grozljive podrobnosti o vedenju nekaterih potnikov na omenjenem letalu, ki niso upoštevali pravil ob evakuaciji. 

Ruska javnost je ogorčena nad vedenjem Dmitrij Klebuškina, ki naj bi le 40 minut po nesreči od osebja zahteval, da mu vrnejo denar za letalsko vozovnico. Izkazalo pa se je tudi, da je bil prav on tisti potnik, ki je reševal svojo ročno prtljago in tako zapiral pot drugim potnikom, ki so želeli na varno. 

Medtem ko je 22-letni Maksim MOisejev, član posadke, umrl, ko je poskušal odpreti zadnja vrata, da bi rešil potnike iz zadnjega dela letala, je Klebuškina bolj skrbelo za njegovo imetje. Moški, ki je precej obilen, se je po besedah očividcev, že tako okorno premikal po letalu, k vsemu skupaj pa ni pripomoglo dejstvo, da je za seboj vlekel veliko torbo.

Evakuacija potnikov z ruskega letala Nesreča Svet Je toliko ljudi umrlo, ker so reševali ročno prtljago?

Po prvih podatkih naj bi preživeli samo trije potniki, ki so sedeli v vrstah za njim. 

Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 | Avtor: Epa Epa

Kmalu po nesreči so se pojavili posnetki, na katerih so ljudje, ki nosijo ročno prtljago, čeprav naj bi potniki v primeru nesreč pustili prljago, kjer je in si poskušali rešiti življenje, saj je vsaka sekunda pomembna. Za evakuacijo letala naj bi v takih primerih bilo na razpolago le od 70 do 80 sekund. V omenjeni nesreči je osebju v 55 sekundah uspelo evakuirati 37 ljudi. 

"Takoj, ko se je letalo ustavilo, smo začeli z evakuacijo. Videli smo ogenj, a v tistem trenutku ta še ni zajel notranjosti letala," je povedala stevardesa, ki ji je uspelo odpreti vrata letala. Potnike je, kar se je dalo hitro pomikala skozi vrata, saj se je v letalu hitro začel nabirati dim. 

Točen vzrok nesreče bo dala preiskava. Po pričevanju pilota in nekaterih potnikov naj bi letalo zadela strela, kar je povzročilo okvaro opreme. Obe črni skrinjici letala so že našli. 

Nesreča latala Sukhoi Superjet 100 Nesreča Svet Ruski junak: Član posadke umrl, medtem ko je reševal potnike

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
 • perhan63 19:11 07.maj 2019.

  pujs debeli...prepovedat vstop na potniško letalo..za bajse nad 150 kg ,samo na tovorno letalo

 • Avatar Darko Capek
  Darko Capek 12:15 07.maj 2019.

  v samico brez oken in vrat za 50 let in naj zgnije

 • milan821 11:49 07.maj 2019.

  jakec stabo se strinjam

Sorodne novice