Svet
5917 ogledov

Resna grožnja hrvaških motoristov pred prihajajočim vikendom

Hrvaška avtocesta Profimedia
Na eni strani hrvaški minister za promet, na drugi na tisoče hrvaških motoristov.

Hrvaški motoristi so zagrozili, da jih bo štiri tisoč ob koncu tedna "blokiralo Hrvaško". Trdijo, da je prometni minsiter Oleg Butković izjavil, da so "marginalna skupina, ki škoduje državi", pri čemer sami izpostavljajo, da so ravno oni, kot branitelji, ubranili Hrvaško.

Motoristi so napovedali, da bodo ob koncu tedna blokirali cestninske postaje, mejne prehode in trajektne luke, saj niso izpolnjene njihove zahteve, ki so jih poslali pristojnemu ministru za povčanje varnosti motoristov na Hrvaškem. Blokade je napovedalo združenje Karavana za življenje - motoristi na cesti.

Trdijo, da od ministra ne terjajo ničesa drugega kot tisto, kar jim je obljubil sam, a očitno pozabil na svoje besede, to je: dodaten zaščitne ograde na cestah, sprejetje novega znaka "zahteven odsek za motoriste", uporaba barve, odporne proti drsenju gum ter prekinitev prakse sezonskega zvišanja cestnin za 10 odstotkov za motoriste.

Organizatorji dogodka izpostavljajo, da jih podpirajo tudi motoristi iz Slovenije, napovedali pa so tudi povezovanje s poklicnimi vozniki, ki so svoj protest že napovedali za 9. september.

Hrvaška policija Nova zakonodaja Svet Hrvati se ne šalijo: Voznik mora za 90 dni v zapor, vozil ne bo dve leti Trajekt Jadrolinija Napeto Svet Pred trajektom skoraj vsesplošni pretep, tam tudi Slovenci

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 20:08 28.avgust 2019.

    Enkrat so že imeli protest na krškem mostu ,ko so plačevali z drobižem ! V slogi je moč .