Svet
46956 ogledov

Pred trajektom skoraj vsesplošni pretep, tam tudi Slovenci

Trajekt Jadrolinija Profimedias
Na Jadroliniji so dogodek potrdili.

Dvajset turistov je bilo sinoči "ujetih" na hrvaškem otoku Ist, ker se zaradi napake Jadrolinije niso mogli vkrcati na trajekt, za katerega so imeli vnaprej plačane rezervacije.

Jutarnji list navaja besede slovenskega turista Gregorja, ki je potrdil, da je bilo dogajanje ob 21. uri na robu fizičnega obračuna. "Skupaj z ženo in tremi otroki smo na počitnicah na otoku. na Ist prihajamo že leta, saj nam je tu lepo. Vnaprej se pripravimo na vse, tako smo tudi tokrat že prej rezervirali in plačali rezervacije za trajekt," je za omenjeni portal povedal Gregor in pokazal rezervacijo.

Dodal je, da je trajekt že na otok prišel precej popolnjen, sprejeli so le dva avtomobila in povedali, da več prostora enostavno ni. Čakalo je še pet avtomobilov in en kombi. Zaposleni na Jadroliniji so komentirali, da ne morejo nič. Niti kapitan trajekta, ki se je spustil med čakajoče potnike, jim ni podal razumne razlage.

"Eden od čakajočih, italijanski turist, je pri tem izgubil živce, začel je kričati, vse je bilo na robu fizičnega obračuna," je situacijo razlagal Gregor, ki je dodal, da so otroci pri tem začeli jokati, kapitan pa se je vrnil na plovilo.

Italijan je bil obupan, ker je imel ravno tako rezervirano mesto na trajektu, zatem pa že plačano letalsko karto za Združene države Amerike. Eden od turistov, ki je bil na trajektu, mu je odstopil svoje mesto.

Težav s tem seveda ni bilo konec, saj so vsi, ki so čakali na trajekt, svoje nastanitve na otoku tistega dne že zapustili. Proste postelje so morali dobesedno iskati od vrat do vrat.

Danes so kupili nove karte, prodajalka slednjih pa jim je na vprašanje, ali bodo zagotovo prišli na trajekt, odgovorila, da "ja, zagotovo". Zagotovila potniki vendarle nimajo. Kot je še povedal omenjeni slovenski turist, se jim Jadrolinija ni niti opravičila niti jim podala pojasnila za nastalo situacijo.

Za Jutarnji list so sicer dogodek potrdili, ga obžalovali in poudarili, da gre za izreden primer ter da bodo potnikom, ki so morali dodatno noč prebiti na otoku, povrnili stroške za dodatno nočitev in za dodatne karte, ki so jih morali kupiti.

Plaža na Hvaru Nemci Svet Zaušnica hrvaškemu turizmu: "Drago in umazano" Hrvaška obala Manj turistov Svet Hrvaška: "Nenasitne riti z možgani kot zlate ribice"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • kana 13:19 19.avgust 2019.

    prav, pogledati je treba tudi Makedonijo ali Albanijo.

  • stilist 08:10 19.avgust 2019.

    Ali se še niste naveličali Hrvaške? Kaj pa je tam lepo? Plaže, za katere rabiš gojzarje? Domačini, ki se izživljajo nad vami? Pojdite pogledati še kam drugam! Grčija, Italija, Španija, ... Svet je lep! Da o daljnih deželah ne govorim. ...prikaži več Pa še tako drago ni.

  • sam50 07:58 19.avgust 2019.

    Prav vam je.....