Svet
29807 ogledov

Hrvaška: "Nenasitne riti z možgani kot zlate ribice"

Hrvaška obala
Dogodek odmeva na spletnih omrežjih.

Administrator priljubljene Facebook strani Dnevna doza prosječnog Dalmatinca Mišo Živaljić je danes na spletnih omrežjih podelil svoje razočaranje nad delom mestne službe v Omišu.

Gre za dogodek, v katerega je bil vpleten češki par, ki na letovanje na ta konec Hrvaške prihaja že več desetletij. Čeha sta se znašla na udaru delavca na parkirišču. Svoj avtomobil sta parkirala na parkirišču, ki je bilo leta brezplačno, in odšla v trgovino.

Deset minut kasneje sta na avtomobilu našla kazen za parkiranje. Obrnila sta se na delavca na parkirišču, da bi vprašala, za kaj gre, on pa je na njiju - tako Čeha - začel kričati. Med drugim jima je rekel, da naj takoj plačata sto kun kazni, ali pa bosta po povratku na Češko morala plačati 200 evrov.

Prizadeta zaradi načina komunikacije sta za pripetljaj povedala splitskemu odvetniku Živaljiću, hkrati administratorju omenjene Facebook strani.

Ta je v svojem komentarju med drugim izpostavil, da ni čudno, da imajo 30 odstotkov manj gostov kot lani in dodal, da zato, ker gre v večini za "nenasitne riti", ki imajo možgane kot zlate ribice. "Na parkiriščih bi gradili vile in hotele. Sramotno obnašanje, sploh do gostov, ki prihajajo že dvajset let."

Izpostavil je še cene in zastarelo opremo v hotelih. "Dobro se vprašajmo, od česa bomo živeli, če smo "turizem" sprejeli kot edini izhod."

Plaža na Hvaru Turizem Svet Hrvati v skrbeh: Turistična sezona julija v rdečem, nočitev kar 366 tisoč manj kot lani Parkirišče - Hr Neverjetno pojasnilo Svet 50 evrov za dan parkiranja?!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3