Svet
3808 ogledov

Restavracija, polna ljudi, se je zrušila, več mrtvih

Majorka lokal zrušenje
1/2
Profimedia
V zrušenju restavracije v mestu Palma de Mallorca so v četrtek zvečer umrli najmanj štirje ljudje, najmanj 16 so jih prepeljali v bolnišnico, med njimi jih je več življenjsko ogroženih.

Pri smrtnih žrtvah gre po navedbah majorških oblasti za moškega in tri ženske, ena od teh je bila zaposlena v lokalu. Med 16 poškodovanimi jih je sedem v kritičnem stanju, ostalih devet pa huje poškodovanih. Državljanstva žrtev zaenkrat niso razkrili.

Nesreča na med turisti priljubljenem balearskem otoku Majorka se je zgodila tik ob plaži. Stavba lokala Medusa Beach Club se je zrušila okoli 20.30 po lokalnem času, ko je prvo nadstropje skupaj s teraso padlo do kleti. Restavracija je bila v času nesreče polna, saj jih je bilo veliko na večerji. Po oceni gasilcev se je stavba verjetno zrušila zaradi preobremenitve prvega nadstropja.

Majorka lokal zrušenje | Avtor: Profimedia Profimedia

Gasilci so davi med ruševinami še iskali morebitne žrtve. Tiskovni predstavnik policije je sicer za dpa dejal, da zelo verjetno pod ruševinami ni več ljudi, a bodo iskalno akcijo preventivno nadaljevali še nekaj ur.

Španski premier Pedro Sanchez je na družbenem omrežju X izrazil sožalje svojcem smrtnih žrtev in poudaril, da pozorno spremlja razvoj dogajanja. Župan glavnega mesta Balearov Jaime Martinez je razglasil tridnevno žalovanje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • LukaMB 23:48 26.maj 2024.

    Palma de malomarnorka.