Svet
15401 ogledov

Rodila sama doma, otroka vrgla v smeti

Stiska
Žensko obtožujejo, da je novorojenčka zadušila.

Na Hrvaškem odmeva primer detomora. "Rodila sem v sobi, na postelji je spal moj takratni partner. Nič ni slišal. Bil je pijan. Stalno je bil pijan. Rodila sem ob 6.30," je na hrvaškem sodišču povedala ženska iz osrednjega dela države.

Do primera je prišlo oktobra leta 2017, primer je zdaj na sodišču. Ženski, ki je včeraj podala svojo izpoved, grozi deset let zapora. Povedala je, da je sina, ki ga je imela s partnerjem, odpeljala k babici v pritličje stanovanjske hiše.

Ko ji je odtekla voda, je bila v sobi, čepela je, glavo je naslonila na dvosed. Bila je preveč izmučena, da bi vstala. "Zaslišala sem taščo, kako me kliče, vstala sem, a se zaradi bolečin sesedla. Takrat sem najverjetneje sedla na novorojenčka in ga poškodovala. Vendar tega ne ne spominjam," je skozi solze pripovedovala Hrvatica.

Obtožnica jo bremeni detomora, in sicer na način, da je otroku prekrila nos in usta in ga zadušila. Truplo je našla njena tašča in to v kanti za smeti. Obtožena je povedala, da ga je zavila v hlače, v katerih je spala. Ves dan naj bi počivala v svoji postelji, zvečer je skušala očistiti krvav madež s tal. Ker otrok ni dajal znakov življenja, ga je zavila še v vrečo, ki jo je zavrgla.

Pokopališče otrok Žalostno Svet Šok na pokopališču; zakopali živega dojenčka

Ženska se brani, da otroka zadnje dva, tri dni nosečnosti ni čutila. Iz prejšnje zveze ima dva otroka, ki sta nameščena pri rejniških družinah. Z novim partnerjem, ki ga je spoznala v psihiatrični bolnišnici, je dobila še enega sina, nato pa vnovič zanosila.

Na psihiatrijo so jo odpeljali, ko jo je pretepel prvi mož in jo skupaj z otrokoma postavil na cesto. Obtožena je povedala, da je tudi on veliko pil. Izgubila je svoje starševske pravice, a svoja otroka, je dodala, redno obiskuje.

V svojo obrambo je povedala še, da nosečnosti ni prikrivala niti da ni načrtovala uboja. Z otrokom naj bi načrtovala pobegniti od partnerja, v ta namen naj bi mesečno shranjevala 200 kun.

Sodni izvedenec psihiatrične stroke je ugotovil, da je bila v času dejanja zmanjšano prištevna, a ne bistveno. Pri njeni osebnosti naj bi se zaznal občutek nemočnosti, submisivnosti, potrebo, da drugi prevzamejo skrb zanjo, nesposobnostjo sprejemanja odločitev in potreba za stalno podporo.

Sojenje se nadaljuje; v kolikor jo bo sodišče spoznalo za krivo, ji grozi deset let zapora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • alen04 13:36 21.januar 2020.

    Tovrstne amebe je potrebno kastrirati in doživljensko zapreti.

Sorodne novice