Svet
14 ogledov

Rudarji dobili iPode

Sončna očala, ki so jih rudarji dobili ob prihodu na površje, so prestižne znamk Žurnal24 main
Šef Appla Steve Jobs je vsakega rudarja nagradil z najnovejšim iPodom. A to ni vse: obeta se jim potovanje v Grčijo in ogled tekme Real Madrida in Manchester Uniteda.

Čilski rudarji, ki so 69 dni preživeli ujeti pod zemljo v rudniku San Jose, so čez noč postali medijske zvezde. In ne le to, nenadoma jih obsipajo z dragimi darili. Potem ko jim je Oakley ob dvigu na površino zemlje podaril modna sončna očala, vsaka stanejo 450 dolarjev, da ne bi oslepeli na dnevni svetlobi, so zdaj dobili še najnovejše iPode. Šef Appla Steve Jobs, prevzet nad njihovo hrabrostjo, je po poročanju Reutersa vsakega od 33 rudarjev obdaril s popularnim mp3-predvajalnikom.

A to še ni vse: neka grška družba jih je povabila na letovanje v Grčijo. In če bodo že v Evropi, bodo morda lahko zavili še v Španijo in Anglijo, ker so jim v klubih Real Madrid in Manchester United obljubili brezplačne vstopnice za ogled katere koli tekme. Apple pa tudi ni edina družba, ki bi ji prišlo na misel, da bi rudarjem poslala darila. Že pred njimi se je tega spomnil Sony. Rudarji naj bi že avgusta dobili v dar igralno konzolo, ki se je na prvi pogled zdela idealna za preživljanje dolgih ur pod zemljo. Pa je, kot kaže, niso mogli dolgo uživati. Washington Post je poročal, da so jim psihologi igre zaradi skrbi za njihovo duševno zdravje prepovedali.

Razlog za prepoved naj bi bila "izolacija", saj naj bi igranje rudarje odvračalo od družbe kolegov, ko so bili v občutljivem duševnem stanju, in jim je koristilo, da so se med sabo povezali. Poleg tega naj bi obstajal še praktični razlog, saj bi rudarji, ko bi igrali igre in imeli na ušesih slušalke, ne slišali svojih kolegov, ki bi morda potrebovali pomoč ali pa jih svarili pred morebitno nevarnostjo. Zato so se morali zadovoljiti s kratkočasenjem z gledanjem televizije ali filmov. IPodi in glasba so bili prav tako prepovedani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.