Svet
1262 ogledov

Rusi iz države izgnali dva Američana

Vladimir Putin Epa
Rusija je ob naraščanju napetosti glede nevarnosti ruske invazije na Ukrajino danes izgnala dva ameriška diplomata z veleposlaništva v Moskvi, je sporočil State Department. Dodali so, da je eden od njiju namestnik veleposlanika Bart Gorman.

Ruski ukrep ni bil z ničemer izzvan, trdijo Američani

"Lahko potrdimo, da je Rusija izgnala namestnika vodje naše misije v Rusiji Barta Gormana," je sporočil State Department. Dodali so, da "ruski ukrep ni bil z ničemer izzvan" in ga v Washingtonu jemljejo kot stopnjevanje napetosti ter razmišljajo o odgovoru.

"Sedaj je bolj kot kadarkoli prej pomembno, da imata naši državi na položaju vse potrebne diplomatske predstavnike zaradi komunikacije med vladama," je še sporočil State Department.

Rusija naj bi se pomikala proti takojšnji invaziji

Prvi mož State Departmenta, ameriški državni sekretar Antony Blinken naj bi na današnjem zasedanju Varnostnega sveta Združenih narodov o Ukrajini v New Yorku imel govor, v katerem namerava opozoriti, da se Rusija premika proti takojšnji invaziji na Ukrajino. To je novinarjem pred zasedanjem VS ZN povedala veleposlanica ZDA Linda Thomas Greenfield.

Blinken naj bi tudi izrazil trdno zavezo ZDA diplomaciji. Cilj njegovega nastopa je opozoriti na vso resnost položaja. "Dokazi s terena kažejo, da se Rusija pomika proti takojšnji invaziji in gre za ključni trenutek," je še dejala veleposlanica ZDA.

Komentarjev 8
  • jozicamurn 03:37 20.februar 2022.

    Rusija tokrat ste spoštovali mednarodni pravni red in diplomacijo ter pokazali hipokritičnost zahoda ter njihove spletke. Tokrat jim ne bo pomagala pomladna revolucija in čas je, da se tale North American Terrorist Organization židovsko-ameriška naveza razpade, v nove zmage naprej.

  • marjan575 12:24 18.februar 2022.

    Putin - bog daj da crko !

  • si_rob 22:40 17.februar 2022.

    Pred leti so Američani tudi nabijali non-stop. da ima Irak orožje za množično uničevanje. Obilno so pri tem pomagali Britanci. Prepričali so o tem VS in dobili pristanek za invazijo. Na koncu se je izkazalo, da so oboji lagali. Pa ...prikaži več kaj potem, svoje so opravili. Toda danes je druga situacija! Vsi jih že poznajo.