Svet
5807 ogledov

Tako se splet norčuje iz Putinovega pohištva

Vlado Putin Olaf Scholz Epa
Ruski predsednik je pogosto predmet bolj ali manj posrečenih šal.

V teh dneh svet z zaskrbljenostjo opazuje dogajanje na rusko-ukrajinski meji. Premiki veliki vojaških enot so vznemirili prebivalstvo, medtem ko velesile igrajo tvegano partijo političnega šaha.

V februarju se je na uradnem obisku v Moskvu zvrstilo več vidnih evropskih državnikov, ki so želeli ruskega predsednika Vladimirja Putina prepričati v mirno reševanje krize. Kot zadnja sta bila v Kremlju francoski predsednik Emmanuel Macron in nemški kancler Olaf Scholz.

Svet Francoski predsednik zaradi možnosti kraje DNK zavrnil testiranje

Prizori omenjenih pogajanj so obšli svet. Poleg pogovorov je bila večje pozornosti deležna kulisa diplomatskega srečanja, točneje zares ogromna miza, ki je delila oba sogovornika.

Putin je bil v preteklosti tarča takšnih in drugačnih šal, ki so kot predmet posmeha najpogosteje obravnavale javno podobo nekdanjega agenta KGB. Njegovo jahanje konja "zgoraj brez" in podobni prizori so postali legendarni.

Tokrat se je v središču pozornosti znašla omenjena miza. Eden od spletnih navihancev je namreč posnemal oglas Ikee, v katerem je ob fotografiji poleg dolge bele mize zapisano: Miza za sprejemanje gostov. In ime? Putin, seveda.

Tudi odgovori na čivk so bili zelo zabavni. Nekateri so zdaj že legendarno mizo v Kremlju spremenilo v progo za kegljanje, drugi v samopostrežni bife, tretji v gugalnico.

Medtem je prišel 16. februar, ki so ga zahodne sile označile kot možen datum obsežne ruske invazije na ukrajinsko ozemlje. Zaenkrat se črnoglede napovedi na srečo niso uresničile.

Ukrajina vojaki Lugansk Svet "Rečeno nam je, da bo 16. februar dan invazije"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice