Slovenija
17843 ogledov

Janša prihaja v Ukrajino

Janez Janša Urška Bačovnik Janša Epa
Slovenski premier Janez Janša se je ob ugibanjih o invaziji ruskih vojakov v Ukrajino oglasi na Twitterju in napovedal prihod v Kijev.

Slovenija z zaskrbljenostjo spremlja koncentracijo ruskih enot na mejah Ukrajine, je na Twitterju zapisal predsednik vlade Janez Janša, ki je danes po telefonu govoril z ukrajinskim premierjem Denisom Šmigalom in ob tem "izrazil podporo ozemeljski celovitosti Ukrajine in pravici vsake države, da izbira svoje zavezništvo".

Joe Biden Svet Biden: Američani naj takoj zapustijo Ukrajino

Janša je na Twitterju še zapisal, da sta se s Šmigalom dogovorila za njegov obisk v Ukrajini do konca tega meseca. "S podporo Ukrajini EU in Nato ščitita ne le prijateljsko državo, ampak same temelje, na katerih sta zgrajeni obe zavezništvi," je dodal.

 | Avtor: Epa Epa

Ukrajince zajela panika Svet Začel se je beg iz Ukrajine

MZZ: Ne potujet v Ukrajino

"Že sama grožnja uporabe sile s strani Kremlja povzroča veliko gospodarsko škodo Ukrajini in širše, zato je potrebna takojšnja deeskalacija," je še zapisal slovenski premier.

Rusija vojska meja Ukrajina Svet Blinken: Smo v obdobju, ko se invazija lahko začne kadar koli

Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve zaradi nadaljnjega poslabšanja varnostnih razmer v Ukrajini slovenskim državljanom odsvetuje potovanja v to državo. Tistim slovenskim državljanom, ki so še v Ukrajini, pa priporoča, naj državo "brez odlašanja na varen način zapustijo", so sporočili z MZZ.

Kot so z MZZ še zapisali v sporočilu za STA, lahko slovenski državljani Ukrajino "zapustijo s komercialnimi leti ali z osebnimi vozili".

Ministrstvo za zunanje zadeve zaradi nadaljnjega poslabšanja varnostnih razmer v Ukrajini odsvetuje slovenskim državljanom potovanja v to državo. Tistim slovenskim državljanom, ki so še v Ukrajini, pa priporoča, naj državo "brez odlašanja na varen način zapustijo", so danes sporočili z MZZ.

Rusija in Belorusija, vojaške vaje invazija? Svet Rusi začeli streljati, Američani po njihovi oceni "histerični"

Slovenija se je tako pridružila državam, ki zaradi bojazni pred rusko invazijo na Ukrajino pozivajo svoje državljane, naj čim prej zapustijo Ukrajino.

Komentarjev 73
  • atlantis 04:15 15.februar 2022.

    Joj, kar sram me je, da je naš PV tak imbecil. Neuravnovešeni megalomaniakalni psihopat in ob tem še požrtni pogoltnež. Iskreno, j*** se njemu za koristi in interes lastnega naroda. Fuj!

  • zibertmi 10:13 14.februar 2022.

    Takoj, ko je Janez izvedel, da v Ukrajini nimajo PODKLETENEGA CANKARJEVEGA DOMA, je HRABRO odpovedal svoj obisk.

  • jozicamurn 16:57 13.februar 2022.

    Škoda da gre v Ukrajino in je začel lesti v rit ZDA-židovski politiki proti Rusiji in proti Kitajski. Žal bo tokrat Janša izgubil moj glas in tudi v družini smo mnenja, da bi bilo bolje, da se izogiba in ne ...prikaži več vmešava v tuj konflikt! To ni naš konflikt! Gospod Janša osredotočite se prosim na lokalne težave in ne na težave drugod, pa nehajte že lesti v rit.