Svet
1055 ogledov

Rusija z droni napadla Odeso

Odesa Ukrajina Epa
Rusija je zgodaj davi z droni napadla Odeso na jugu Ukrajine, so sporočile tamkajšnje oblasti, ki o žrtvah ne poročajo.

Zračna obramba naj bi uničila večino izmed dronov, nekaj pa jih je vendarle zadelo civilno infrastrukturo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruska stran je napad na območje pristaniške Odese izvedla z brezpilotniki tipa šahed-136, je na Telegramu zapisal vodja tamkajšnje vojaške uprave Jurij Kruk. Trenutno gasilci na prizorišču gasijo požar, žrtev pa glede na prve informacije ni bilo.

Poveljnik ukrajinskih zračnih sil, general Mikola Oleščuk je kasneje sporočil, da je zračna obramba v mestu uničila 10 od 12 dronov kamikaz.

Drone šahed-136 izdelujejo v Iranu, nosijo pa lahko od 35 do 50 kilogramov eksploziva. Ruske sile jih v agresiji nad Ukrajino pogosto uporabljajo, medtem ko je ruska lastna proizvodnja dronov tarča mednarodnih sankcij, obenem jih je bilo veliko od začetka vojne že sestreljenih.

Več raketnih in letalskih napadov v zadnjem dnevu

Glede na poročilo ukrajinskega generalštaba je Rusija v zadnjem dnevu nad Ukrajino izvedla štiri raketne in 60 letalskih napadov, pri čemer naj bi bilo poškodovanih več civilistov.

Odesa, ki je bila pred začetkom ruske invazije februarja lani priljubljena počitniška destinacija za številne Ukrajince in Ruse, je bila že večkrat tarča bombardiranja.

Agencija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je januarja zgodovinsko središče Odese uvrstila na svoj seznam ogrožene svetovne dediščine.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Avatar pantani
    pantani 06:56 20.april 2023.

    Večina vaxerjev, se po prevari s kovid cepivi,sedaj dere slava oz. zmaga ukrajini,ni kaj IDIOTI ostanejo IDIOTI!!!

  • Naklonsky 17:45 19.april 2023.

    Ti rusi so en primitivni narod. Čas bi bil, da jih dokončno zbrolišemo iz obličje zemlje! Naj že enkrat kdo rukne atoma na Moskvoviče! Kaj čakajo?

  • Avatar Novak82
    Novak82 12:45 19.april 2023.

    SLAVA RUSIJI - Z - СЛАВА РОССИИ