Svet
1178 ogledov

Ryanair julija vzpostavlja 40 odstotkov letov

Letalo Ryanaira Žurnal24 main
Irski nizkocenovni prevoznik julija ponovno v zrak z okoli tisoč letov dnevno.

Ryanair bo z julijem ponovno vzpostavil 40 odstotkov letov, kar pomeni okoli 1000 letov dnevno, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočili iz družbe. Vzpostavili bodo 90 odstotkov vseh linij, na katerih so leteli pred izbruhom novega koronavirusa.

Kot so pojasnili v družbi, bodo morali vsi člani posadke in potniki nositi zaščitne maske, pred vstopom na letalo pa jim bodo izmerili telesno temperaturo. Vse bodo tudi "spodbujali" k zagotavljanju čim večje medsebojne razdalje.

"Za naše stranke in zaposlene je pomembno, da se kljub vsem težavam z julijem vrnemo k čim bolj normalnemu poslovanju," je dejal generalni direktor družbe Eddie Wilson. Napovedal je tesno sodelovanje s pristojnimi na področju javnega zdravja, da bi v čim večji meri upoštevali ukrepe za preprečevanje širjenja okužb.

Odpustili 15 odstotkov osebja

Ryanair in mnoge druge letalske družbe po vsem svetu so se zaradi koronavirusne krize znašle v nezavidljivem položaju, saj je povpraševanje po potniškem letalskem prometu skoraj izginilo, sledile pa so še uradne omejitve letalskega prometa po vsem svetu.

V začetku maja je Ryanair sporočil, da bo zaradi koronavirusne krize odpustil okoli 3000 ljudi oz. 15 odstotkov osebja, predvsem pilote in kabinsko osebje.

Koronavirus maska Koronavirus Svet WHO tako opozarja države, ki rahljajo ukrepe

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.