Svet
3106 ogledov

WHO tako opozarja države, ki rahljajo ukrepe

Koronavirus maska Profimedia
Resna opozorila Svetovne zdravstvene organizacije.

Med vikendom je prišlo do porasta novih primerov okužbe s koronavirusom v nekaterih državah, ki o omilile ukrepe za zajezitev širjenja virusa, je danes povedal direktor Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus na tiskovni konferenci v Ženevi.

"Konec tedna smo bili priča izzivu, ki je pred nami. v Južni Koreji so ponovno zaprti lokali in klubi zaradi novih primerov okužbe. V Wuhanu na Kitajskem so po rahljanju ukrepov spet zabeležili porast novih okužb," je opozoril Tedros.

Dodal je, da je Nemčija ravno tako poročala o porastu novih primerov po sprostitvi nekaterih ukrepov. Tedros je pri tem izpostavil, da imajo vse tri omenjene države dober sistem za odkrivanje in reakcijo na ponovni porast okužb.

Tedros je izpostavil, da je Svetovna zdravstvena organiazcija objavila smernice in šest kriterijev, ki bi jih morale preučiti države pred sprostitvijo ukrepov.

"Svetovna zdravstvena organizacija tesno sodeluje z vladami, da bi te zagotovile, da ključne mere omejitev ostanejo v veljavi med bojem s pandemijo. Vse dokler ne dobimo cepiva o omejitve naš najbolj učinkoviti model preprečevanja širjenja covida-19," je še izpostavil prvi mož Svetovne zdravstvene organizacije.

Covid-19, UKC Ljubljana Slovenija Novo: V Sloveniji še naprej fantastične novice o okužbah s covidom-19 Učenci v šoli Koronavirus Slovenija Starši, pozor: Če otroka ne boste poslali v šolo, vas čaka tole!

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3