Svet
13395 ogledov

S polic umaknili vse tuje izdelke

trgovina Edeka Hamburg Reševalni pas/Twitter
Na trgovskih policah ostali le izdelki proizvedeni doma.

Nemška veriga trgovin Edeka je iz poslovalnice v Hamburgu umaknila vse izdelke, ki so bili proizvedeni izven Nemčije. Na ta način so pokazali, kako zelo odvisni so od izdelkov iz tujine.   

Na prazna mesta na policah so namestili znake z napisi proti ksenofobiji. "Ta polica je precej dolgočasna brez raznolikosti", "Naš nabor sedaj pozna meje", "Tako prazna je polica brez tujcev" je le nekaj napisov, ki so jih lahko prebrali presenečeni nakupovalci. 

Očitno gre za posebno kampanjo omenjene trgovske družbe. Tiskovna predstavnica podjetja je dejala, da v poslovalnicah po državi prodajajo številne izdelke, ki so proizvedeni v različnih delih Nemčije. "A le skupaj z izdelki iz drugih držav lahko ustvarimo edinstveno raznolikost, ki jo naši kupci cenijo. Veseli smo pozitivnih odzivov na našo kampanjo," je dejala. 

A kot poroča Independent, vsi odzivi le niso bili tako pozitivni. Nasprotniki menijo, da s kampanjo izkoriščajo trenutno stanje v državo pred prihajajočimi volitvami. Drugi so bili mnenja, da se trgovci ne morejo mešati v politične razgovore. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 9
  • Bizgec 20:10 24.avgust 2017.

    S tem so hkrati pokazali tudi kako slabo podpirajo nemške proizvajalce dobrin.

  • Tine123 14:42 24.avgust 2017.

    Spet LGTB želi več umazancev iz arabije.... na tak nači so se lotili sedaj marketinga?

  • Milan Novak 14:02 24.avgust 2017.

    Pametni bodo bojkotirali takšne trgovine !