Svet
3439 ogledov

Zažgal se je pred stavbo hrvaške vlade: "Takšnih opeklin že dolgo nismo videli"

Moški se je zažgal na trgu v Zagrebu Patrik Macek/PIXSELL Grozljiv prizor iz središča Zagreba.
Iz Zagreba poročajo o nenavadnem incidentu, ki se je zgodil na Trgu sv. Marka, tik pred vladno stavbo.

Pred stavbo hrvaške vlade v Zagrebu se je dopoldne neznani moški polil z bencinom in zažgal, poročajo hrvaški mediji. Policija je potrdila incident.

Priča dogodka je za Jutarnji list povedala, da je videla moškega, kako se v neposredni bližini vladne stavbe na Markovem trgu poliva s tekočino. O njegovem početju so hitro obvestili varnostnike. Ko so krenili proti moškemu, da bi ga legitimirali, ga je že zajel ogenj.

Moški je po neuradnih informacijah, ki jih navaja hrvaški portal Index.hr, dobil hude opekline in je bil ob prihodu reševalcev še živ. Prepeljali so ga v bolnišnico, vstop na Markov trg pa je policija zaprla.

Tudi endo opekline

Okoli poldneva so se oglasili iz zagrebške travmatološke klinike in sporočili, da je moški živ, a da je njegovo življenje resno ogroženo.

"Kljub hitri pomoči in kljub hitro izvedenim metodam intenzivnega zdravljenja je njegovo življenje, zaradi narave in obsega poškodb, ogroženo," je dejal predstojnik klinike Dinko Vidović, poroča portal 24sata.

"Spremljamo njegov razvoj, zanj skrbijo v enoti oddelka za intenzivno zdravljenje opeklin. Prognoze so slabe. Ima opekline četrte stopnje po skoraj vsem telesu, ima tudi endo opekline," je še dejal Vidović in razkril, da je bil pacient rojen v letu 1967.

"Pogosto se srečujemo z opeklinami, takšnega primera pa že več let nismo videli. Naredili bomo vse, da ga rešimo. Dajmo mu možnost za preživetje," je še povedal Vidović.

Premier eden prvih na prizorišču

Dogodek je videlo več vidnih politikov, med njimi poslanec stranke Možemo - Damir Bakić. "Videl sem, kako gori in takoj stekel do varnostnikov. Sem v šoku, sploh ne morem priti k sebi," je za Index dejal Bakić.

Na kraj incidenta je prispel hrvaški premier Andrej Plenković, ki je imel v času dogodka sestanek na vladi. "Takoj, ko je bil obveščen o dogodku, je predsednik vlade, skupaj z ministroma za gospodarstvo in finance, prišel pred zgradbo, na mesto nesreče. Prispel je, ko je zdravnica še nudila prvo pomoč ponesrečencu," je pojasnil vladni govorec Marko Milić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • LukaMB 01:43 13.junij 2024.

    en ustaš manj, če rabijo še bencina naj rečejo, rade volje prispevamo

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 14:48 11.junij 2024.

    Plenkoviča bi morali zažgat javno na tistem trgu Bana Jelačiča ali kaj imajo tam...Bi rešili veliko življenj..

  • Ender3 14:16 11.junij 2024.

    Najprej so Plenkoviću ploskali za zmago na volitvah, sedaj se mu protestno na vratih sežigajo..Kockasti ne vedo več kaj bi počeli.

Sorodne novice